Interior

Foto

El conseller Sàmper ha comparegut a la diputació permanent per defensar l'equiparació de la presència d'homes i dones en el Cos de Mossos d'Esquadra

El Decret Llei aprovat pel Govern ha quedat validat pel Parlament

query_builder   24 febrer 2021 15:50

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper ha comparegut a la diputació permanent per defensar l'equiparació de la presència d'homes i dones en el Cos de Mossos d'Esquadra

El Decret Llei aprovat pel Govern ha quedat validat pel Parlament

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut aquest migdia a la diputació permanent del Parlament per presentar el Decret Llei que modifica la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, aprovat pel Govern el 12 de gener d’enguany.

Sàmper ha demanat als grups parlamentaris el seu suport per tirar endavant aquest Decret llei que estableix mesures correctores per tal d’equiparar la presència de dones i homes en la plantilla de Mossos d’Esquadra.

El conseller ha destacat que “normalitzant la pertinença de la dona a l’organització es millorarà la seva percepció atès que es veurà un reflex de la societat en la composició de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, s'incorporarà talent, a l'actualitat les dones tenen més formació acadèmica que els homes,  i es mostrarà la carrera policial com una professió de futur per les dones”.

A més Sàmper ha explicat que “es pretén revertir la situació en diversos àmbits policials com ara l’augment de dones a la plantilla, més presència en els llocs de comandament i normalitzar la presència de dones en determinades unitats tradicionalment amb poca presència com Intervenció especial, Subsòl o TEDAX”.

El Decret estableix que, mentre no s’aprovi el Pla d'igualtat de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, en les properes convocatòries d’accés al cos de Mossos d’Esquadra i en les d’ascens a la resta de categories del Cos, s’atorgarà preferència a la selecció de les persones aspirants del sexe menys representat (femení) quan aquestes es trobin en igualtat de criteris pel que fa a la idoneïtat de perfil amb les persones aspirants de l’altre sexe.

En aquest sentit, en cas d’empats de puntuació en l’ordre de classificació dels aspirants s’atendrà la necessitat de garantir l’equilibri entre dones i homes en la plantilla del cos.

Aquesta mesura és conseqüent amb les mesures considerades efectives en l’àmbit europeu per a garantir el màxim d’igualtat en la composició de les plantilles policials, entre les que destaquen especialment les que es focalitzen en els processos de selecció.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia