Direcció General de Comunicació

Fusió de caixes

El Govern autoritza la fusió de sis caixes catalanes en dues noves entitats

query_builder   15 juny 2010 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza la fusió de sis caixes catalanes en dues noves entitats

  • Ratifica els processos de fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, per una banda; i el de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu, per l’altra
  • El procés de reestructuració de caixes situa el sistema financer català en unes bones condicions per fer front a la sortida de la crisi econòmica
El Govern, d’acord amb les competències que li atribueix la Llei de caixes d’estalvis, ha aprovat avui autoritzar la fusió de la Caixa d’Estalvis de Catalunya, la Caixa d’Estalvis de Tarragona i la Caixa d’Estalvis de Manresa en una nova entitat anomenada Caixa d’Estalvis de Catalunya Tarragona Manresa. També ha aprovat la fusió de la Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu, la Caixa d’Estalvis de Sabadell i la Caixa d’Estalvis de Terrassa en una nova entitat anomenada Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (UNNIM).
 
Aquestes autoritzacions tenen lloc com a conseqüència dels acords de fusió adoptats per les assemblees generals de les entitats, celebrades el passat 17 de maig. Tots dos processos, a més, compten amb els informes previs favorables del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència.
 
Les dues operacions, liderades per les pròpies entitats de crèdit i ratificades avui pel govern, permeten configurar un nou mapa financer català format per entitats més fortes, més capitalitzades i amb més capacitat per contribuir a un millor desenvolupament de l’economia.
 
Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma que ha iniciat la reordenació del seu sistema financer, i també ha estat pionera a l’hora de completar-la. Aquest procés de reestructuració, que està a punt de culminar amb la fusió per absorció de Caixa Girona i “la Caixa”, i els anuncis fets per Caixa Penedès i Caixa Laietana d’incorporació a dos Sistemes Integrals de Protecció (SIP), situa el sistema financer català en unes bones condicions per fer front a la sortida de la crisi econòmica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia