Direcció General de Comunicació

Conveni amb la província de Jiangsu

El Govern signa un acord de col·laboració amb el Govern de la província xinesa de Jiangsu

query_builder   15 juny 2010 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern signa un acord de col·laboració amb el Govern de la província xinesa de Jiangsu

  • L’acord preveu la creació d’un Comitè Mixt com a mecanisme de col·laboració permanent entre ambdós governs
  • Es cooperarà en diferents àmbits, com el desenvolupament econòmic, la innovació i la recerca, o la protecció mediambiental, i el desenvolupament sostenible
El Govern ha aprovat un acord de col·laboració amb el Govern de Jiangsu (Xina) amb l’objectiu d’establir un marc de col·laboració que permeti definir i desenvolupar projectes en els àmbits dels afers institucionals, el desenvolupament econòmic, la promoció de les exportacions i la inversió, la innovació i la recerca; els afers socials, culturals educatius i sanitaris; la protecció mediambiental i el desenvolupament sostenible.
 
Per tal d’identificar les prioritats d’actuació, concretar-les, i fer-ne el seguiment posterior, es crearà un comitè mixt integrat per representants dels dos executius. Aquesta comissió aprovarà un pla de treball biennal, que detallarà les accions concretes, avaluarà el desenvolupament del pla i adoptarà recomanacions en funció dels resultats obtinguts.
 
Jiangsu és una de les províncies més riques de la Xina, atès que ocupa el tercer lloc en el rànquing del PIB, després de Guangdong i Shandong. La província de Jiangsu forma part de la zona geogràfica més pròspera del país, que agrupa les grans àrees econòmiques xineses: l’eix Pequín-Tianjín, el delta del riu Iang-Tsé i el delta del riu de la Perla, formades per les províncies de Xangai, Zhenjiang i Jiangsu. Amb una població total de 138 milions d’habitants (el 10,6% del total de la població xinesa), representen el 21,45% del PIB total de la Xina.
 
Al llarg d’aquesta legislatura el Govern ha signat un total de 176 acords internacionals, en compliment del que fixa l’article 195 de l’Estatut d’autonomia, que atorga a la Generalitat competències per subscriure acords de col·laboració per promocionar els interessos de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia