Interior

Foto

El conseller Sàmper participa a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Vic

query_builder   25 febrer 2021 12:43

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper participa a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Vic

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha participat aquest matí a la Junta Local de Seguretat  de Vic, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.

El conseller ha destacat que és una junta de seguretat no ordinària donat que “és un moment complicat” després de l’atac a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del dia 16 de febrer. “Avui fem aquesta reunió amb la voluntat de trobar una fórmula o crear una comissió de treball per millorar la seguretat”, ha manifestat. En aquest sentit, Sàmper ha posat en valor “la importància del treball conjunt de Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Fiscalia i Jutjats, perquè permet una retroalimentació de la informació per prevenir situacions violentes”.

En referència a l’assalt a la comissaria de Vic, el titular d’Interior ha explicat que “un atac de la magnitud com el que va patir la comissaria no s’havia produït mai en la història de la democràcia” i, en aquesta mateixa línia, Sàmper ha destacat que “ens trobem amb episodis de violència heterogènia amb convocatòries de diferents col·lectius, a la qual s’hi han afegit delinqüents comuns”.

Sàmper i Erra van visitar la comissaria i van reunir-se amb mossos i comandaments de la comissaria hores després de l’atac, la mateixa matinada de dimarts a dimecres. Igualment aquest dimarts van tornar a visitar la comissaria, per comprovar que s’havien reparat els desperfectes causats en l’atac a la comissaria i reunir-se amb els agents i comandaments que en formen part.

En el marc de la Junta Local, el conseller també ha recordat que “situacions com les que estem vivint amb la pandèmia, la crisi econòmica i el cansament per les restriccions del confinament no ajuden a atenuar la crispació”. 

A la reunió, també hi han assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer, el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, l'inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Vic, Antoni Jurjo; la cap de la Regió Policial Central, comissària Cristina Manresa; i el fiscal cap de la Fiscalia de l’Àrea de Manresa-Igualada-Vic, Francisco José Córcoles, entre d’altres autoritats.