Interior

Foto

Els consellers d'Interior i d'Empresa es reuneixen amb Foment del Treball i el sector comercial i turístic per valorar les afectacions dels darrers actes de vandalisme

query_builder   25 febrer 2021 19:40

event_note Nota de premsa

Els consellers d'Interior i d'Empresa es reuneixen amb Foment del Treball i el sector comercial i turístic per valorar les afectacions dels darrers actes de vandalisme

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s’han reunit aquesta tarda al Departament d’Interior amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i altres representants dels sectors econòmic, comercial i turístic per parlar de l’afectació en el sector comercial arran dels actes vandàlics dels darrers dies.

Després de la reunió, el conseller Sàmper, ha valorat que la trobada ha servit per posar en comú la preocupació per l’afectació que han patit alguns comerços, especialment del centre de Barcelona, en els incidents violents dels darrers dies, així com per obrir canals de comunicació i treball per poder fer front a la situació col·lectivament. “Hem volgut adreçar a Foment i al món dels comerços la nostra proximitat”, ha explicat. “Ens hem compromès a mantenir un diàleg constant en el qual ens puguem retroalimentar de la informació que hi hagi", ha afegit. “La meva obligació com a conseller d’Interior és escoltar i veure totes les incidències que hi ha hagut” en tots els afectats a conseqüència dels aldarulls, ha dit.

De la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha recordat que el sector del comerç “ve d’un any molt complicat amb caigudes de les vendes molt importants” per la Covid-19 i que ara aquests atacs afecten moltes empreses, “no només multinacionals, sinó també petites i mitjanes empreses, que han arriscat els seus patrimonis per tirar endavant els seus negocis i crear llocs de treball i que ara estan en perill”.

El conseller Tremosa ha demanat a “la societat catalana, que els últims anys ha protagonitzat manifestacions multitudinàries sempre pacífiques”, que “vigili, aïlli i denunciï aquests petits escamots violents que aprofiten causes legítimes per cometre actes de pillatge i violència, no només contra els mobiliari urbà, sinó contra negocis particulars”. “Demano que les mobilitzacions siguin escrupolosament pacífiques”, ha insistit.                                                        

Per la seva banda, Josep Sánchez Llibre ha agraït l’oportunitat que s’ha donat als sectors econòmics per explicar la greu situació que han viscut aquesta setmana i la condemna a la violència provocada per grups radicals. El president de Foment ha demanat el suport als Mossos d’Esquadra i als cossos de seguretat del país.

A la reunió ha assistit, a banda dels consellers Sàmper i Tremosa i de Sànchez Llibre, diferents representants d’ambdós departaments de la Generalitat i d’altres entitats. Per part del Departament d’Interior, hi ha assistit la secretària general, Beth Abad; el director general de la Policia, Pere Ferrer, el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el comissari Carles Anfruns, cap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona. Per part del Departament d’Empresa i Coneixement hi ha assistit Muntsa Vilalta, directora general de Comerç. I per part de les entitats, a banda del president de Foment del Treball hi ha assistit Santiago García-Nieto, president del Gremi d’Hotels de Barcelona; Roger Gaspa, president de Foment Comerç; Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, i Lluis Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia