Territori

Imatge

Un nou Comitè científic assessora el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser en matèria de recerca

query_builder   26 febrer 2021 08:50

event_note Nota de premsa

Un nou Comitè científic assessora el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser en matèria de recerca

  • S’ha celebrat la primera reunió, amb l’objectiu de definir quina serà la millor manera de treballar conjuntament i consensuar un full de ruta comú en la conservació dels valors del patrimoni natural i cultural

 

  • Aquest òrgan, integrat per persones expertes en l’àmbit de la investigació tècnica o científica, vetlla per la qualitat de la recerca científica, proposa estudis i busca sinèrgies en l’àmbit de la d’aquest espai natural
Imatge de la reunió

El nou Comitè científic del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s’ha reunit per primera vegada el passat dimecres 24 de febrer. Es tracta d’un òrgan assessor del parc natural i té la missió d’assessorar la resta d’òrgans i, en especial, l’òrgan gestor, en els àmbits de la recerca, la planificació i l’avaluació dels valors patrimonials de l’espai amb l’objectiu de vetllar per la qualitat de la recerca científica que es faci al parc, així com proposar estudis, buscar sinèrgies i valorar plans i programes que es puguin implementar al Parc Natural.

 

Aquest Comitè, tal com indica el Decret de creació d’aquest espai natural protegit, està format per persones expertes en l’àmbit de la investigació tècnica o científica i dels àmbits de les universitats, centres de recerca i institucions tecnològiques o d’estudis no lucratives de caràcter científic, tècnic o cultural. Actualment formen part d’aquest Comitè la Universitat Autònoma de Barcelona, les Universitats de Girona, de Barcelona i de Vic, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Institució Catalana d’Història Natural, l’Observatori de Paisatge i membres d’espais protegits francesos com el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i la Federació de Reserves Naturals Catalanes. Els membres nomenats per aquestes institucions pertanyen a àrees amb expertesa contrastada en biodiversitat, zoologia, ecologia, geobotànica, cartografia de la vegetació, agroecologia, geologia, sedimentologia, periodisme, història, cultura, etnologia, entomologia, paisatge, etc. El president d’honor d’aquest Comitè és en Josep Vigo, ribetà il·lustre i contrastat expert en botànica.

 

La reunió es va celebrar de forma telemàtica i es va definir quina serà a partir d’ara la millor manera de treballar conjuntament i consensuar un full de ruta comú en la conservació dels valors del patrimoni natural i cultural del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. En Josep Coma, President de la Junta Rectora del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, també hi va ser present i va fer de fil conductor entre l’òrgan gestor del parc i els membres del Comitè Científic presents a la reunió.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 119

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 323

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia