Mossos d'Esquadra

Detenció del responsable i dos treballadors de la companyia de Santa Coloma per un delicte de falsificació documental

Els Mossos d'Esquadra detecten dues agències de viatges que falsificaven proves PCR per als clients que volien viatjar

query_builder   26 febrer 2021 09:44

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detecten dues agències de viatges que falsificaven proves PCR per als clients que volien viatjar

  • Els investigadors van detenir el responsable i dos treballadors en una agència de Santa Coloma de Gramenet i van denunciar el responsable d’una altra a Mataró per falsificació documental

 

  • L'objectiu d'aquesta falsificació era oferir als clients la documentació actualment necessària per poder fer viatges internacionals sense pagar ni haver de passar les proves

  • També 27 clients han quedat investigats per sol·licitar els certificats de PCR falsos

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de les Unitats d'Investigació de les comissaries de Santa Coloma de Gramenet i de Mataró van detectar dues agències de viatges en aquestes localitats que falsificaven certificats de PCR als clients que volien viatjar. El dia 24 van denunciar el responsable de l’agència de Mataró i l’endemà van detenir el responsable i dos treballadors de la companyia de Santa Coloma per un delicte de falsificació documental. Entre les dues agències 27 persones han quedat investigades per sol·licitar aquestes proves falsificades, 12 a Santa Coloma i 15 a Mataró.

Els investigadors de Santa Coloma de Gramenet van rebre informació que una agència de viatges del barri del Fondo de la localitat facilitava PCR falsificats als clients que volien viatjar. Arran d'això, el dia 17 de febrer es va fer una inspecció administrativa juntament amb la Policia Local a aquesta agència i els investigadors van recollir diversos certificats de PCR per tal  d'analitzar-los.

Després de consultar-ho amb un laboratori de la zona, es va determinar que efectivament els certificats havien estat falsificats. Amb aquesta informació ahir dijous, 25 de febrer, els investigadors van anar a l'agència i van detenir els tres treballadors per aquests fets i van denunciar 12 persones que havien sol·licitat les PCR falsificades.

Quant a la Unitat d'Investigació de la comissaria de Mataró, el dimecres 24 de febrer, va rebre informació que en una agència del barri de Rocafonda es facilitaven PCR falsificats als clients que volien viatjar. Els investigadors juntament amb efectius de la Policia Local de la localitat i Policia Nacional van fer una inspecció administrativa en el local i van intervenir diversa documentació amb informes mèdics que presentaven irregularitats, ja que molts certificats tenien dates posteriors al dia de la intervenció policial.

Finalment, els investigadors van relacionar 15 persones amb el certificat de la PCR falsificat a punt de viatjar i van denunciar al propietari de l'agència per falsificació documental.

L'objectiu d'aquesta falsificació era oferir als seus clients la documentació actualment necessària per poder fer viatges internacionals sense pagar ni haver de passar les proves PCR.

 

 Àrea de Comunicació

Granollers, 26 de febrer de 2021

4  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 636

Imatge 2

Imatge 2 780

Imatge 3

Imatge 3 560

Imatge 4

Imatge 4 915