Cultura

Andorra

Catalunya i Andorra refermen el compromís amb la publicació en català de la revista 'El Correu de la UNESCO'

query_builder   26 febrer 2021 13:04

event_note Nota de premsa

Catalunya i Andorra refermen el compromís amb la publicació en català de la revista 'El Correu de la UNESCO'

  • La consellera Ponsa i la ministra de Cultura i Esports d’Andorra ratifiquen el suport a la versió en català de la publicació, que només s'edita en 10 llengües arreu del món
Andorra

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i la ministra de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, Sílvia Riva, han refermat el compromís d’ambdós governs per seguir treballant i apostant per la publicació en català de la revista El Correu de  la UNESCO. La publicació d’aquesta revista permet apostar per la diplomàcia cultural i la promoció de l’ús del català, llengua oficial a Catalunya i Andorra.

La traducció al català de El Correu de la UNESCO és una realitat des del mes de maig de 2020. En aquest sentit, la consellera Ponsa ha destacat que “la cooperació multinacional i amb agents institucionals, acadèmics i civils fa possible que el català sigui una de les 10 llengües en què es pot llegir la principal publicació de la UNESCO”. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació del Govern d’Andorra a través de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Perpinyà i la coordinació a càrrec de l’Associació UNESCO d’Igualada-Centre Internacional per a la Creativitat Audiovisual. Es publicaran 4 números l’any, un per trimestre.

La UNESCO ofereix un gran ventall de publicacions, però El Correu de la UNESCO és una de les més conegudes pel gran nombre i varietat de lectors i per la qualitat i actualitat dels articles que s’hi publiquen. La principal vocació de la revista és difondre els ideals de la UNESCO i servir de plataforma per al diàleg entre les cultures. Des de l’any 2017 s’ha reprès la publicació de la revista. Cada número es publica en format PDF en cada una de les sis llengües oficials de l’Organització: àrab, xinès, espanyol, francès, anglès i rus. A més, també es publica en esperanto, portuguès, coreà i ara català.

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia