Bombers

Localitzat el cos d'un esquiador, precipitat, al Berguedà

query_builder   28 febrer 2021 10:27

event_note Nota de premsa

Localitzat el cos d'un esquiador, precipitat, al Berguedà

A les 15.32 hores d’ahir dissabte, els Bombers de la Generalitat van ser alertats que un home, que havia sortit a fer esquí de muntanya per la zona de la Costa Cabirolera, a la serra del Cadí, no havia tornat a l’hora prevista.

Es va iniciar un dispositiu de recerca amb dues dotacions terrestres, efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) per terra i aire amb l’helicòpter, i s’havia activat un equip del GCR (Grup Caní de Recerca) dels Bombers de la Generalitat, així com també efectius de la UIM (Unitat d’Intervenció de Muntanya) dels Mossos d’Esquadra.

Després de descartar que el seu vehicle es trobés al pàrquing del Pedraforca, es va iniciar la recerca des de l’helicòpter i per terra per les zones on tenia previst anar. A mitja tarda es va localitzar el seu vehicle a la pista del Coll de Bauma i poc després es localitzava el seu cos al fons d’un precipici.

En trobar-se en una zona de difícil accés, a 2.500 metres d’alçada, i sense possibilitat d’activar l’helicòpter per la manca de llum, l’evacuació del cos no es podrà fer fins aquest matí. Durant la nit, efectius dels Mossos d’Esquadra han estat custodiant la zona.

Des de primera hora d’aquest matí, al zona hi ha efectius de la UIM i de la unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra, en qualitat de Policia Judicial, per tal de fer l’aixecament del cos. Està previst que fins al lloc es desplaci l’helicòpter de rescat, amb efectius dels GRAE, per efectuar les tasques d’evacuació de la víctima.