Territori

Logo SmartCatalonia Challenge

Workshop de mobilitat per identificar reptes relacionats amb el transport públic per carretera en el marc de l'SmartCatalonia Challenge

query_builder   2 març 2021 14:36

event_note Nota de premsa

Workshop de mobilitat per identificar reptes relacionats amb el transport públic per carretera en el marc de l'SmartCatalonia Challenge

  • Els reptes identificats en el taller d’avui es proposaran a l’Smart Catalonia Challenge amb l’objectiu que PIMEs i Start-Ups desenvolupin solucions tecnològiques
  • Les solucions tecnològiques susceptibles de convertir-se en un projecte pilot es presentaran a l’Smart City Expo World Congress
Imatge SmartCatalonia Challenge

Per tal d’ identificar reptes, necessitats o problemàtiques reals en les diferents línies de treball avui s’ha celebrat un taller de co-creació amb la Direcció General de Transports i Mobilitat. La sessió ha servit per plantejar reptes relacionats amb el transport públic per carretera per, posteriorment, atraure a empreses i emprenedors interessats en resoldre’ls mitjançant solucions tecnològiques.

Dins del marc de l’Estratègia SmartCatalonia del Govern es troba l’SmartCatalonia Challenge, una iniciativa dirigida a administracions públiques i empreses i startups catalanes per promoure la innovació oberta a Catalunya.


L’SmartCatalonia Challenge és una competició per potenciar la creació de solucions innovadores a les principals problemàtiques del territori català, connectant empreses, desenvolupadors, organitzacions i experts amb necessitats municipals que requereixen ser resoltes.

 

Aquesta iniciativa cerca solucions de PIMEs i Start-Ups que siguin susceptibles de desenvolupar un projecte pilot a partir d’un procés d’innovació oberta.

 

La metodologia segueix aquest esquema:

Metodologia SmartCatalonia Challenge

En un primer moment, a través de workshops com els d’avui, es proposen reptes en les diferents temàtiques, els quals es fan públics a les empreses que hi vulguin participar. Aquestes companyies tecnològiques i start-ups desenvoluparan solucions i les finalistes es coneixeran a una gala final on es lliuraran uns premis en metàl·lic per la seva execució real: un primer premi de 15.000 € i la possibilitat de dur a terme una prova pilot, un segon de 3.000 € i, un tercer, de 2.000 €. Els projectes es presentaran en la propera edició de l’Smart City Expo World Congress.

 

El concurs es basa en les àrees d’interès que escullin les entitats col·laboradores, per tant no hi ha restriccions sempre i quan siguin àrees aplicables al territori. Es prioritza el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores relacionades amb tecnologies smart.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 307

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia