Recerca i Universitats

FI SDUR

El Govern finança amb 6'3 MEUR la contractació de personal investigador novell al sistema de coneixement català

query_builder   4 març 2021 10:00

event_note Nota de premsa

El Govern finança amb 6'3 MEUR la contractació de personal investigador novell al sistema de coneixement català

Es resol la convocatòria FI-2020 que ha atorgat 264 ajuts amb paritat de gènere destinats als predocs d’universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries

La modalitat FI_SDUR obre l’edició 2021 d’aquest programa de Suport a Departaments i Unitats de Recerca Universitaris amb l’oferta de 102 ajuts de 3 anys de durada

FI SDUR

El Govern ha atorgat un total de 264 ajuts per valor de 6.276.592,08 euros a agents del sistema de coneixement català dins del marc del programa per a la contractació de personal investigador novell (FI). La convocatòria FI-2020, ara resolta, ha superat les 1.000 sol·licituds presentades i manté tant el nombre d’ajuts atorgats com les condicions de l’anterior convocatòria. La distribució dels ajuts FI per gènere evidencia una pràctica paritat, amb pes lleugerament superior per a dones investigadores (51,9% dels ajuts, 137) sobre dels investigadors (48'1% del total, 127).

Els ajuts FI, concedits a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, s’adrecen a les universitats, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries per a la contractació de personal investigador novell amb la finalitat de promoure la qualitat en la recerca. La incorporació d’aquest personal investigador predoctoral en formació en grups de recerca i en projectes de R+D+I n’afavoreix la professionalització i incideix positivament en la capacitat investigadora de les entitats. També té un efecte positiu en l’impacte internacional de l’activitat de recerca i en l'enfortiment de la generació de coneixement fronterer i la seva transferència.

Per àmbits de coneixement, els ajuts FI es distribueixen entre les àrees d'enginyeria, tecnologia i arquitectura (69), ciències (40), arts i humanitats (39), biomedicina (39), ciències socials (33), ciències mèdiques i de la salut (24) i ciències naturals i agroalimentàries (20).

Respecte a les universitats d'adscripció al programa de doctorat dels investigadors beneficiaris dels ajuts FI, la Universitat de Barcelona (62), la Universitat Autònoma de Barcelona (55) i  la Universitat Politècnica de Catalunya (50) són els centres amb major nombre de tesis adscrites. Els segueixen les universitats Pompeu Fabra (35), Rovira i Virgili (24), les universitats de Girona (16) i de Lleida (11), la Ramon Llull (4), la Internacional de Catalunya (3), la de Vic-Central de Catalunya (2), l’Oberta de Catalunya (1) i l’Abat Oliba (1).

Finalment, les institucions del sistema català de coneixement beneficiàries dels ajuts es distribueixen entre universitats públiques (186), universitats privades (11) i centres de recerca i fundacions hospitalàries (67).

 

Programa FI SDUR de suport a recerca a les universitats

D’altra banda, ja esta oberta la convocatòria 2021 del programa de Suport a Departaments i Unitats de Recerca Universitaris (FI_SDUR) per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació a Catalunya que ofereix un total 102 ajuts d’una durada de 3 anys. El termini de presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria, dotada amb 7,1 milions d’euros, està obert fins al proper 15 de març al portal d’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Els ajuts FI_SDUR, concedits a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, tenen com a objectiu principal enfortir l’activitat de recerca dels departaments de les universitats catalanes en tots els àmbits de coneixement, promovent i consolidant la generació de coneixement fronterer i la seva transferència. La distribució del nombre d’ajuts per universitats i departaments es realitza en base a criteris d’activitat investigadora del professorat adscrit a cada departament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia