Interior

Sàmper:

Sàmper: "Cal distingir el dret de manifestació, de vaga o de protesta, que és inqüestionable, i la violència que és intolerable. És imprescindible separar ambdós conceptes"

query_builder   3 març 2021 17:45

event_note Nota de premsa

Sàmper: "Cal distingir el dret de manifestació, de vaga o de protesta, que és inqüestionable, i la violència que és intolerable. És imprescindible separar ambdós conceptes"

foto
  • El conseller d'Interior ha comparegut aquesta tarda davant la Diputació Permanent per informar sobre els aldarulls derivats de les mobilitzacions per l'empresonament de Pablo Hasél

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha destacat avui que el debat sobre el model d’ordre públic “s’ha de tenir al Parlament, comptant amb experts i models de països occidentals en els quals ens puguem emmirallar”. 

 Sàmper ha fet aquestes declaracions davant la Diputació Permanent del Parlament on ha comparegut per informar sobre els esdeveniments derivats de les mobilitzacions per l'empresonament de Pablo Hasél on ha ha recordat que “cal distingir que el dret de manifestació,  de vaga o de protesta és inqüestionable però la violència és intolerable. És imprescindible separar ambdós conceptes”. 

El titular d’Interior ha volgut posar de manifest que “en aquest país tenim un repertori d’exemples de manifestacions que van arribar a superar el milió de persones al carrer no fa gaire anys sense una espurna de violència”. “Aquest ha de ser el nostre mirall”, ha insistit.

El conseller ha manifestat la voluntat de retre comptes per part del Departament d’Interior i del cos de Mossos d’Esquadra “sempre que hi hagi qualsevol actuació que es desviï del normal funcionament de l’administració pública”, així com de “posar a la  disposició de les persones lesionades tota la informació dels fets i de la reparació dels danys”. 

Sàmper ha lamentat “en nom del Govern de la Generalitat la lesió greu d’aquesta persona que s’estava manifestant i confirmar que immediatament es va obrir una investigació quan es va saber la gravetat de la lesió”.

El conseller també ha adreçat un “agraïment a tots els cossos de seguretat” destacant la coordinació amb totes les policies locals i guàrdies urbanes de les ciutats afectades. 

Com a mostra d’aquest compromís de coordinació policial i institucional, el conseller ha posat en coneixement dels diputats les reunions que s’han mantingut des del Departament amb els diferents cossos policials, ajuntaments de les ciutats afectades per aquesta extremada violència, així com una junta local de seguretat extraordinària a Vic i dues reunions amb els comandaments de la comissaria, així com una reunió amb Iridia i Amnistia Internacional.

Durant la seva intervenció, Sàmper ha ofert una cronologia dels aldarulls des dels seus inicis el 16 de febrer i fins dissabte 27 de febrer i  ha posat en valor que els perfils en aquests incidents són molt diferents quan s’acaben les manifestacions i s’inicien els aldarulls. “Els manifestants pacífics marxen i és llavors quan s’inicien els aldarulls, amb una amalgama de perfils  (els que fan les barricades, els que cremen els contenidors i porten líquid inflamable, els que sabotegen i saquegen els locals...) però tots amb un objectiu comú: causar aldarulls, destrosses i danys, tant al mobiliari urbà com atacar  les forces i cossos de seguretat”, ha dit.

Sàmper ha destacat que “les darreres detencions ens permetran investigar si formen part de col·lectius o grups organitzats i ens podran donar informació rellevant a aquest respecte”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia