Recerca i Universitats

IHES

Catalunya i la regió txeca d'Olomouc participen en un projecte europeu per connectar la internacionalització de les universitats als reptes socials existents

query_builder   4 març 2021 12:12

event_note Nota de premsa

Catalunya i la regió txeca d'Olomouc participen en un projecte europeu per connectar la internacionalització de les universitats als reptes socials existents

La Secretaria d’Universitats i Recerca participa amb Olomouc kraj, de la mà de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Palacký Olomouc (UPOL), en l’Erasmus+ Internationalisation of Higher Education for Society (IHES)
IHES

Catalunya i la regió d’Olomouc, a la República Txeca, participen en el projecte europeu Internationalisation of Higher Education for Society (IHES) que té per objectiu connectar les estratègies d’internacionalització de les universitats europees amb els reptes socials dels territoris on estan arrelades. Amb la finalitat de desenvolupar aquest projecte Erasmus+, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Palacký Olomouc (UPOL) col·laboraran amb els governs de la Generalitat i de la regió d’Olomouc creant dos laboratoris regionals que serviran per identificar les necessitats específiques de les seves respectives societats. Representants de les institucions implicades s’han reunit avui per analitzar els grans reptes de país i coordinar les mesures a implementar en el marc del projecte.

El projecte IHES vol contribuir al fet que, sovint, els beneficis de la internacionalització en l’educació superior queden relegats a l’àmbit estrictament acadèmic sense revertir en la societat. Tot i que cada vegada hi ha més consciència pel que fa al compromís social de les universitats (la tercera missió al costat de la docència i la recerca), aquesta iniciativa europea vol posar l’accent en el potencial d’internacionalització del compromís social.

La idea de la seva posada en marxa va sorgir arran de la necessitat d’abordar realitats cada vegada més presents en les societats com ara la xenofòbia, l’aparició de discursos basats en l’odi, el populisme i l’ascens de la ultradreta, la globalització del mercat laboral, les guerres comercials, les desigualtats al món, el canvi climàtic, etc., i que han esdevingut avui dia alguns dels principals problemes que han d’afrontar les generacions actuals.

D’aquesta manera, el projecte IHES promourà que les universitats abordin diferents problemàtiques socials des d’enfocaments propis, partint de l’entorn social al qual pertanyen. Així mateix, el projecte utilitzarà el coneixement dels diferents col·laboradors que hi participen, com el Global Impact Institute de Txèquia, per desenvolupar, provar i avaluar diferents enfocaments en situacions pràctiques, creant un manual de directrius que pugui ser d’aplicació en un futur en altres universitats europees. Entre els socis col·laboradors es troba l’Associació Catalana d’Universitats Públiques.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia