Interior

El conseller Sàmper posa en valor la tasca dels cossos de policia local de Catalunya en la visita a les noves dependències policials de Puigcerdà

El conseller Sàmper posa en valor la tasca dels cossos de policia local de Catalunya en la visita a les noves dependències policials de Puigcerdà

query_builder   5 març 2021 14:03

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper posa en valor la tasca dels cossos de policia local de Catalunya en la visita a les noves dependències policials de Puigcerdà

Foto

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha visitat avui les noves dependències de la policia local de Puigcerdà acompanyat de l'alcalde del municipi, Albert Piñeira i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Durant la seva intervenció, Sàmper, que ha reconegut la feina dels 11 agents que vetllen per la seguretat dels vilatans de Puigcerdà, ha posat en valor “la gran tasca de coordinació que hi ha entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals” fent un “agraïment a la feina de totes les policies, però de forma singular als cossos de policia local de tot Catalunya”. 

No podré arribar a explicar amb exactitud el grau de coordinació que hi ha  i el grau d’accions que hem pogut fer durant aquesta pandèmia gràcies a aquesta col·laboració” ha manifestat Sàmper, posant com a exemple el dispositiu de cap d’any, els confinaments de la Cerdanya i el Ripollès, o la jornada electoral on com a conseqüència de la Covid19 on per fer els binomis policials estàtics hi van participar 14.000 agents de policia, dels quals 4.500 va ser policies locals.

Sobre la policia local de Puigcerdà, el conseller manifestat que “el contingut aquí és molt qualitatiu. A Puigcerdà l’alcalde té l’oportunitat d’aconseguir la primera policia paritària de Catalunya i m’atreviria dir que de tot l’estat. Només està a 3 agents. I no és gens menor que els dos comandaments que tenim avui aquí són femenins”. Sàmper ha explicat que “els Mossos d'Esquadra, per exemple, sent de les policies més modernes d’Europa, estem a 21% de dones respecte la resta, que són homes”. 

En aquest sentit i en paraules adreçades a l'alcalde, el titular d’Interior ha dit que “aquí demostres una excepcionalitat que no heu de deixar passar la possibilitat de convertir-vos en referent, de fet  ja ho sou”. “Aquesta és una excel·lent oportunitat veure com sou capaços de millorar aquesta seguretat perquè millorant la policia i les seves dependències millora un poble”, ha expressat. 

En aquest context i a partir del cas de l’exemple físic de la comissaria de Banyoles on hi treballen conjuntament mossos i policies locals, Sàmper ha explicat que “així ha de ser per mi el model de policia de Catalunya, un únic cos de policia a Catalunya que es pugui nodrir de l’expertesa, experiència. Aquest és l’objectiu”

El titular d’interior, que també ha visitat l’Ajuntament de Puigcerdà on ha signat el llibre d’honor del consistori, ha estat l’encarregat de cloure l’acte de reconeixement a les persones que han contribuït amb la lluita contra la pandèmia.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 199

Foto 2

Foto 2 244

Foto 3

Foto 3 206

Foto 4

Foto 4 238