Interior

miniatura

Conseller Sàmper: "Amb la implantació del Pla de Localització d'Edificacions Aïllades, millorem l'atenció a les persones"

· El conseller d'interior ha presidit avui l'acte de lliurament de les plaques de geolocalització de les masies de la comarca del Berguedà

query_builder   10 març 2021 13:22

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Amb la implantació del Pla de Localització d'Edificacions Aïllades, millorem l'atenció a les persones"

· El conseller d'interior ha presidit avui l'acte de lliurament de les plaques de geolocalització de les masies de la comarca del Berguedà

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit avui, a l’Ajuntament de Castellar del Riu, l’acte de lliurament de les plaques del Pla de Localització d’Edificacions Aïllades de la comarca del Berguedà.

Segons Sàmper, “es tracta d’un projecte per catalogar i tenir localitzades totes les masies aïllades amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones i integrar  territoris en la resposta a les emergències”.

El conseller ha explicat que “gràcies a aquest projecte es poden incorporar noves maneres de treballar que ens faciliten el desenvolupament futur a la resta del territori”. Alhora també s’ha millorat en termes de governança de dades, ja que ara tots els cossos d’emergències disposaran dels mateixos codis i localitzacions per a les masies.

En aquest sentit, Sàmper ha manifestat que “no pot ser que en l’àmbit de la seguretat i de les emergències hi hagi ciutadans que no tinguin els mateixos drets que tenen els ciutadans de qualsevol ciutat que té tots els serveis”. 

El titular d’Interior ha informat que amb l’acte d’avui “es culmina el projecte pel Berguedà que vam emprendre a l’inici de la legislatura. Quan es va començar l’any 2018 teníem un registre de 788 masies en aquesta comarca i ara en tenim més de 3.500.

Finalment, el titular d’Interior ha fet un agraïment “a totes les persones que han fet possible aquest projecte, des del departament d’Interior a tota la gent del territori que hi ha treballat, perquè és una tasca imprescindible que hauríem de tenir el més aviat possible implantada arreu de tota Catalunya”. “No hi poden haver persones que no estiguin registrades als efectes de poder-les salvar quan sigui necessari”, ha reiterat.

El Pla de Localització d’Edificacions Aïllades ja està en funcionament a Osona i a la resta de comarques de la Catalunya Central també s’hi està treballant. La voluntat del departament d’Interior és seguir-ho implementant a tot el territori.

El conseller ha estat acompanyat del president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, la consellera de Petits Municipis, Pagesia i Món Rural, Patrocini Canal i l’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé. A l'acte també hi han assistit la delegada Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director dels SSTT d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, entre d’altres autoritats.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia