Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen un multireincident al Baix Penedès per 14 estafes i falsificacions documentals

query_builder   14 març 2021 10:36

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un multireincident al Baix Penedès per 14 estafes i falsificacions documentals

  • El detingut receptava DNI sostrets a Barcelona de persones que s’assemblaven a ell i els utilitzava per fer retirades d’efectiu a entitats bancàries

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès van detenir dilluns, a Cunit, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calafell, com a presumpte autor de 14 estafes, 14 falsificacions documentals i receptació.

Durant el mes de febrer, els mossos van tenir coneixement que un individu havia fet diverses retirades d’efectiu, de manera fraudulenta, a entitats bancàries. Primer al Baix Penedès però també a sucursals a l’Alt Penedès, el Tarragonès, el Baix Llobregat i el Segrià. L’home arribava a primera hora a l’entitat bancària i s’identificava amb DNI de persones que havien denunciat la sostracció del document.

Arran d’aquestes informacions, els mossos van iniciar una investigació i van comprovar a través de les imatges de les càmeres de seguretat que el mateix individu, amb una gran mobilitat, havia fet múltiples retirades d’efectiu mitjançat el DNI de persones diferents. Ara bé, tots els documents utilitzats tenien en comú l’aparença del seu titular, la qual era molt semblant a la de l’investigat.

En algun dels casos, l’individu havia utilitzat fins i tot complements, tipus ulleres, per assemblar-se més a la foto que apareixia al DNI. Això sumat a l’ús de la mascareta li permetia enganyar al treballador o treballadora de l’entitat bancària que l’atenia i retirar quantitats de fins a 2.000 euros en cada ocasió.

Durant la fase d’investigació, els mossos van poder relacionar l’individu amb 14 estafes on va retirar un total de 16.000 euros de cinc víctimes diferents. A més, es van poder recuperar tres dels documents d’identitat que utilitzava i això va permetre també acreditar que l’investigat cometia de forma continuada un delicte de receptació. En aquest sentit, es va saber que els DNI utilitzats pel detingut provenien de furts i robatoris comesos a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb l’activitat delictiva acreditada, els mossos van detenir-lo dilluns, 8 de març, a Cunit, per 14 delictes d’estafa i falsificació documental. La investigació però continua oberta ja que podria estar relacionat amb altres estafes arreu del territori.

El detingut va passar dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació
Tarragona, 14 de març de 2021