Salut

:

El CAP Passeig de Sant Joan de Barcelona s'amplia amb un nou annex assistencial de 317 m2

query_builder   15 març 2021 12:00

event_note Nota de premsa

El CAP Passeig de Sant Joan de Barcelona s'amplia amb un nou annex assistencial de 317 m2

  • El mòdul assistencial disposa de 9 consultes, que sumades a les 19 que té el CAP doten el centre d’un total de 28 consultes
  • El nou espai s’ha instal·lat de forma provisional fins que es construeixi el que serà el nou CAP Fort Pienc, en un solar municipal a la Gran Via de les Corts Catalanes, cantonada carrer de Nàpols

 

Imatge de l'interior d'una consulta

Aquest dilluns ha entrat en funcionament el nou edifici que servirà per ampliar el servei assistencial del Centre d’Atenció Primària Passeig de Sant Joan de Barcelona. L’espai, identificat amb la col·laboració del districte de l’Eixample i que és propietat municipal, està situat en un interior d’illa, al carrer d’Ali Bei, núm. 18; té una superfície de 317 m² i està equipat i preparat per atendre urgències COVID i consultes d’especialitats.

Consta de dues plantes amb 9 consultes, que sumades a les 19 de què ja disposa el centre, augmenten a 28 les consultes de l’atenció primària en aquesta zona del districte de l’Eixample. El mòdul té dues plantes, totes dues amb consultes d’especialistes, un office, un espai d’emmagatzematge i dues sales d’espera. El cost de la construcció, la instal·lació i l’equipament del nou model assistencial ha estat de 79.500 euros.

El CAP Passeig de Sant Joan, gestionat per l’Institut Català de la Salut, té una població assignada de prop de 30.000 persones. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, pediatria, salut sexual i reproductiva, infermeria, odontologia, treball social i atenció especialitzada. També gestiona dues residències de gent gran.

El tancament del CAP Carles I, l’altre centre que donava servei en aquesta zona, va provocar la derivació dels professionals i també dels pacients al CAP Passeig de Sant Joan, la qual cosa va provocar un creixement important del volum de feina i, com a conseqüència, la manca d’espais. Davant la nova situació generada per la pandèmia de la COVID-19, les mancances al centre, sobretot d’espai, feien necessari un reforç en espera de la construcció del nou CAP Fort Pienc, previst per a d’aquí a uns 5 anys.

La ubicació definitiva del CAP Fort Pienc serà en el solar municipal ubicat a la cruïlla entre el carrer de Nàpols i la Gran Via de les Corts Catalanes. Allà està prevista la construcció d’un nou edifici d’habitatges per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB), que tindrà una vuitantena d'habitatges de dotació a les plantes superiors. El consistori cedirà al Servei Català de la Salut 2.600 m² de l’immoble, situats a les plantes baixa i primera, on es preveu la construcció del nou CAP. El centre disposarà de 41 consultes, sala de tractament d’emergència, boxs d’extracció i sala de grups i educació sanitària, a banda d’espais comunitaris, espais per a professionals i àrea d’instal·lacions.

4  

Imatges

foto consulta

foto consulta 120

foto entrada

foto entrada 156

foto sala espera

foto sala espera 100

foto taulell

foto taulell 123