Recerca i Universitats

Serra Húnter

Primera convocatòria anual del Pla de contractació

Primera crida anual del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

query_builder   15 març 2021 12:18

event_note Nota de premsa

Primera convocatòria anual del Pla de contractació

Primera crida anual del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

  • Avui s’obre el termini per poder optar a 31 posicions en les categories de lector i a partir del 12 d’abril a 3 més de professorat agregat
  • L’objectiu és la incorporació a les universitats públiques de personal docent i investigador altament qualificat amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals
professor

El Pla Serra Húnter (SHP) obre, a partir d’avui, la primera de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 34 places, 31 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i 3 de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

Les ofertes s’engloben en els camps d’estudi següents: arquitectura, biologia, ciència dels aliments, comunicació, dret, economia, empresa, enginyeria, infermeria, investigació operativa, llengües, pedagogia, psicologia i turisme.

El en el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures comença avui i finalitza el 8 d'abril, mentre que per a la plaça de professorat agregat va del 12 d’abril al 6 de maig.

El SHP s'emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Govern promou, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, per reforçar l'obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

El Govern i les 7 universitats públiques determinen anualment el nombre de contractacions de professorat permanent. En el cas de les contractacions que formen part del SHP, hi ha un cofinançament específic del Govern, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes. Concretament, el Govern subvenciona el 50% de les retribucions bàsiques dels professors Serra Húnter.

El SHP és una de les vies de contractació del personal docent i investigador (PDI) a les universitats públiques catalanes que, des de l’any 2003 –en què s’impulsa– ha significat 1 de cada 4 incorporacions de PDI.

Les persones candidates que s’incorporen al pla ho poden fer en quatre categories. En el cas de la figura del lector amb voluntat de permanència (tenure-elegible lecturer), el SHP fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat però, en contraprestació, hi ha una disposició a facilitar-ne l’estabilització si passa les avaluacions respectives de la universitat i del SHP.

Les persones aspirants han d’estar en possessió del doctorat i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral. Les comissions de selecció estaran integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut.

Les persones guanyadores signaran un contracte amb la universitat corresponent com a professorat lector o agregat, segons que s’escaigui. Els salaris seran els fixats per les universitats catalanes. En el cas del professorat lector, la universitat es compromet a convocar un concurs d’agregat (una categoria permanent) en finalitzar el contracte, sempre que la persona hagi obtingut una avaluació positiva.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del Pla Serra Húnter (http://serrahunter.gencat.cat).