Territori

Pinós

Territori i Sostenibilitat condicionarà el vial entre la B-300 i la BV-3002 a Pinós

query_builder   15 març 2021 15:04

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat condicionarà el vial entre la B-300 i la BV-3002 a Pinós

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, presenta a representants municipals i veïnat l’obra de millora, que es licitarà pròximament

 

  • L’actuació consistirà en l’eixamplament i la millora del ferm de la via, per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció
Pinós

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha presentat aquest divendres a l’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, representants de l’Ajuntament i veïnat, el projecte de condicionament que ha redactat el Departament de Territori i Sostenibilitat per a millorar el vial entre la B-300 i la BV-3002, a Pinós. Aquesta actuació permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció mitjançant, principalment, l’eixamplament i la millora del ferm al llarg de més de 8 quilòmetres.

 

Gavín ha posat de relleu que “les comunicacions en territoris amb població disseminada també son prioritaris per al Govern i coherents amb l’estratègia País viu, País actiu. El Departament ha destinat 3,7 MEUR a aquesta obra, que es licitarà pròximament i s’iniciarà durant la tardor vinent.

 

El projecte preveu el condicionament d’aquest vial, actualment de titularitat municipal, per a configurar-lo com a carretera a incloure en la xarxa de carreteres de la Generalitat, atès que forma part d’un itinerari comarcal. Així, es formalitzarà un conveni entre el Departament i l’Ajuntament per a fer efectiu el traspàs de la titularitat un cop dutes a terme les obres.

 

Els treballs inclouran l’eixamplament del vial, que actualment té entre 4,7 i 5 metres d’amplada, als 7 metres, amb dos carrils de circulació de 3 metres i vorals de 0,5 metres cadascun, i la millora del ferm. Així mateix, es construiran cunetes transitables on sigui possible i s’adequaran els elements de drenatge i de senyalització horitzontal i vertical i s’instal·laran barreres de seguretat.

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 94

Mapa

Mapa 125

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 301