Esport

sge

El Consell Català de l'Esport obre demà el termini per optar als ajuts de 8,6 milions d'euros per a entitats organitzadores de competicions afectades per la Covid-19 el 2021

query_builder   17 març 2021 10:34

event_note Nota de premsa

El Consell Català de l'Esport obre demà el termini per optar als ajuts de 8,6 milions d'euros per a entitats organitzadores de competicions afectades per la Covid-19 el 2021

  • Poden optar-hi federacions, unions de clubs i consells esportius que hagin patit l’ajornament o la suspensió de competicions esportives d’àmbit català, tant a nivell federat com escolar 
  • El termini de presentació de sol·licituds acabarà el 24 de març i el repartiment dels ajuts es basarà en el nombre de llicències esportives

El Consell Català de l’Esport obrirà demà el termini per optar a la convocatòria d’ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 8,6 milions d’euros destinats a entitats organitzadores de competicions esportives oficials d’àmbit català, a nivell federat (excloses les professionals) i escolar. Els ajuts volen pal·liar els efectes de l’ajornament o la suspensió d’aquestes proves durant el 2021, motivada per les mesures restrictives adoptades per fer front a la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19.

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, ambdues publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), poden optar a aquests ajuts les entitats següents:

  1. Les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs, registrades en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.
  2. Els consells esportius, registrats en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.

En qualsevol dels dos casos, caldrà complir amb les obligacions que determinen les bases reguladores mitjançant una declaració de responsable.

L’ajut consisteix en una aportació única per sol·licitant, en funció del nombre de llicències esportives informades en el Pla d’Actuació presentat al Consell Català de l’Esport l’any 2020, i en els termes que estableixen les bases.

El procediment de concessió és de concurrència competitiva. Els ajuts de les entitats es poden reduir si l’import total dels mateixos supera la disponibilitat pressupostària assignada. L’import d’aquesta possible reducció es farà restant a cada un dels ajuts assignats inicialment la part proporcional que li correspongui del prorrateig de l’escreix entre tots ells.

Sol·licituds fins al 24 de març

El termini de presentació de sol·licituds és de 5 dies hàbils –a partir de demà fins dimecres 24 de març a les 23.59h-, tal com s’informa en la resolució publicada avui al DOGC. Les sol·licituds i les declaracions descrites a les bases s'hauran de presentar a partir de demà dijous telemàticament a través del formulari normalitzat al web de Tràmits Gencat, amb identificació i signatura electrònica de la persona jurídica sol·licitant.

Amb aquesta convocatòria de 8,6 milions d’euros i la línia d’ajuts de 15 milions d’euros (convocatòria ja tancada) que el Consell Català de l’Esport va posar a disposició de les entitats gestores d’instal·lacions esportives del país, el Govern vol continuar ajudant el sector esportiu a fer front a les afectacions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19 durant l'any 2021, i ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia