Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora de Tossa de Mar.

L'ACA inverteix més de 24 milions d'euros per a impulsar 25 projectes per a la millora de la gestió de les aigües residuals a Catalunya

query_builder   23 març 2021 10:17

event_note Nota de premsa

L'ACA inverteix més de 24 milions d'euros per a impulsar 25 projectes per a la millora de la gestió de les aigües residuals a Catalunya

  • El consell d’administració ha aprovat tres convenis d’execució d’obres per a millorar el funcionament de les depuradores de Tossa de Mar (3,2 MEUR), Montcada i Reixac (12 MEUR) i la finalització de les obres de millora de la depuradora de Vilafranca del Penedès (7,8 MEUR)

  • També s’han potenciat 19 acords per a impulsar la redacció de projectes constructius que beneficiaran a un total de 10 comarques

  • Finalment, s’ha donat llum verd a tres convenis per l’elaboració d’estudis per a l’eliminació de les aigües blanques en tres sistemes de sanejament
Depuradora de Tossa de Mar.
Depuradora de Tossa de Mar.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar dijous un total de 25 convenis de sanejament, amb una inversió inicial prevista de 24,4 milions d’euros, per a millorar la gestió i el tractament de les aigües residuals a Catalunya. Inversions d’aquest tipus posen en valor el cànon de l’aigua com a instrument d’equitat i equilibri territorial, redistribuint els recursos recaptats per l’ACA.

Tres dels acords serviran per executar obres de sanejament, dinou per a la redacció de projectes constructius i tres per a l’elaboració d’estudis destinats a l’eliminació de les aigües blanques que arriben a un sistema de sanejament.

Més de 23 MEUR per ampliar depuradores

Tres dels convenis aprovats avui serviran per a l’execució de les obres per a la millora de diversos sistemes de sanejament, comportant una inversió superior als 23 milions d’euros. Un dels convenis, que se subscriurà amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona (Consorci d’Aigües) servirà per a remodelar i ampliar el sistema d’aeració de la depuradora de Tossa de Mar (3,2 MEUR); el segon, amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), consistirà en les obres d’ampliació i reducció de nutrients de la depuradora de Montcada i Reixac (més de 12 MEUR) i, finalment, el darrer conveni d’execució d’obres aprovat avui ha estat el que se subscriurà amb la Mancomunitat Penedès Garraf per a la finalització de les obres d’ampliació i millora de la capacitat de la reducció de nutrients de la depuradora de Vilafranca del Penedès (7,8 MEUR).

Prop de 20 convenis per a la redacció de projectes

La resta de convenis aprovats consisteixen en la redacció de projectes constructius per a la millora de sistemes de sanejament existents i la construcció de noves plantes. Es destinaran, inicialment, més d’un milió d’euros per a impulsar la redacció de 19 projectes de sanejament.

A la demarcació de Girona s’han aprovat un total de vuit convenis, quatre amb el Consell Comarcal del Ripollès (redacció dels projectes de depuració de les aigües residuals del nucli de la Ral al terme municipal de Sant Pau de Segúries -59.700 euros-, Toses -59.700 euros-, Gombrèn -59.700 euros i Beget i Rocabruna, a Camprodon -59.700 euros); tres amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona (Consorci d’Aigües) com la redacció dels projectes constructius d’ampliació de la depuradora de Pals -55.330 euros, del sanejament dels nuclis de Viladamat, Mas Gros i Pelacalç al terme muncipal de Ventalló -120.700 euros- i la revisió del projecte de connexió de la depuradora de Begur al sistema de sanejament de Pals -95.950 euros-; i un amb el Consell Comarcal de la Selva per a la redacció del projecte de sanejament de la Salitja, al terme municipal de Vilobí d’Onyar (31.000 euros).

Un total de set convenis de sanejament beneficiaran les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Quatre d’aquests seran subscrits amb el Consell Comarcal del Baix Penedès per a la redacció dels projectes constructius de Masllorenç (16.000 euros), la Joncosa de Montmell (30.900 euros), l’Hostal (27.500 euros) i la Carronya (27.500 euros); dos amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà (redacció dels projectes de sanejament de Vilaverd -71.200- i Barberà de la Conca -71.200 euros) i un amb el Consell Comarcal del Baix Ebre per a redactar el projecte de millora de l’emissari submarí de l’Ametlla de Mar (36.700 euros).

Finalment, dos acords beneficiaran la demarcació de Barcelona, un amb l’Ajuntament de Súria per a la redacció del projecte de sanejament del nucli del Fusteret (44.750 euros) i un altre amb el Consorci Besòs Tordera per a la redacció del projecte per al sanejament de Gallecs (59.700 euros). Pel que fa a les terres de Lleida, s’han aprovat un total de dos convenis amb el Consell Comarcal de la Cerdanya per a la redacció dels projectes de sanejament de Montellà (36.700 euros) i Lles de Cerdanya (36.700 euros).

Eliminació d’aigües blanques

Els darrers convenis de sanejament aprovats en el consell d’administració d’avui estan destinats a l’estudi i la diagnosi de l’eliminació de les aigües blanques en tres sistemes de sanejament, concretament el d’Alp i la Molina (30.950 euros), el de Bolvir (19.450 euros) i el de Setcases (59.700 euros). Els dos primers acords se subscriuran amb el Consell Comarcal de la Cerdanya i el tercer amb el Consell Comarcal del Ripollès.

1  

Imatges

Foto. Depuradora de Tossa de Mar.

Foto. Depuradora de Tossa de Mar. 236

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 252

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia