Agents Rurals

Agents rurals plantant l'arbre

La festa de l'arbre del Solsonès esdevé un homenatge a Josep Alet

query_builder   23 març 2021 18:10

event_note Nota de premsa

La festa de l'arbre del Solsonès esdevé un homenatge a Josep Alet

Agents rurals plantant l'arbre
Agents rurals plantant l'arbre

L’edició d’enguany de la Festa de l’Arbre ha esdevingut un homenatge a en Josep Alet, qui fou cap de l’Àrea Bàsica del Solsonès des de 1995 i un dels impulsors d’aquesta trobada, que va morir a causa d’una ràpida malaltia el passat mes de gener.

Durant l’acte, agents rurals del Solsonès i de la Catalunya central han plantat en arbre en record d’en Josep Alet i han glossat la seva figura i trajectòria dins del cos. Als peus de l’arbre s’hi han dipositat diferents pedres pintades pels alumnes de cada escola de la comarca amb un missatge d’agraïment per l’excap dels agents rurals.

Thomas Stiefvater, director de l’empresa Knauf; i Antoni Mur, inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, han recordat la gran tasca que en Josep havia realitzat per protegir la natura i per transmetre als més petits la importància de cuidar el medi natural. Ambdós han fet entrega de dues plaques commemoratives a la família, i l’acte s’ha clos amb unes paraules de la filla d’en Josep Alet.

 

La festa de l’Arbre

La Festa de l’Arbre del Solsonès, celebrada aquest matí al municipi de Guixers, va començar a celebrar-se després dels grans incendis de la Catalunya Central l’any 1998.
Cada any tots els centres escolars de la comarca hi participen, i són els diferents alumnes els encarregats de plantar arbres en una zona de la muntanya d’on s’extreu guix. A causa de la situació pandèmica, enguany, només hi han pogut participar de manera presencial alumnes de l’institut escola de la Vall de Lord i de la Coma i la Pedra.

 

Jordi Carrasco, nou cap de l’Àrea Bàsica del Solsonès

El passat 15 de febrer va ser nomenat en funcions el senyor Jordi Carrasco com a nou cap de l’Àrea Bàsica del Solsonès. Carrasco (Manresa, 1975) va entrar al Cos d’Agents Rurals l’any 2010. Des d’aleshores ha prestat servei a les àrees bàsiques de la Segarra, Barcelonès, Tarragonès i Garraf, sent nomenat el març de 2018 com a cap de l’Àrea Bàsica de l’Alt Camp.

De formació enginyer tècnic industrial (UPF) i enginyer en organització industrial (UPF), l’any 2009 va decidir donar un gir a la seva vida professional i entrar al Cos d’Agents Rurals per tal de poder-se dedicar a la protecció de la natura i la defensa del medi ambient.

4  

Imatges

Un agent rural i una nena dipositen la pedra als peus de l'arbre

Un agent rural i una nena dipositen la pedra als peus de l'arbre 5611

Agents rurals plantant l'arbre

Agents rurals plantant l'arbre 5382

Les pedres amb missatge fetes per les escoles del Solsonès

Les pedres amb missatge fetes per les escoles del Solsonès 5396

Entrega de la placa a la família per part de l'Antoni Mur

Entrega de la placa a la família per part de l'Antoni Mur 5246

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia