Polítiques Digitals

Foto de grup de la presentació de la primera OTT de l'esport català, l'

Govern i UFEC posen en marxa "ESPORTCAT.TV", la plataforma de continguts digitals de l'esport català

query_builder   24 març 2021 12:15

event_note Nota de premsa

Govern i UFEC posen en marxa "ESPORTCAT.TV", la plataforma de continguts digitals de l'esport català

  • La primera OTT des d’on consumir contingut en streaming de l’esport federat de Catalunya des de qualsevol dispositiu
  • El Departament de Polítiques Digitals subvencionarà amb 50.000 euros el pilot que es durà a terme fins al setembre de 2021
Foto de grup de la presentació del nou servei OTT 'ESPORTCAT.TV'

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, posa en marxa la primera OTT de l’esport català, l’“ESPORTCAT.TV”. Una plataforma digital des d’on es pot consumir contingut en streaming de l’esport federat de Catalunya des de qualsevol dispositiu. Així ho ha presentat avui el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, juntament amb el president de la UFEC, Gerard Esteva.

El projecte és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Polítiques Digitals i la UFEC, que estableix una subvenció de 50.000 euros per part de la Generalitat per al desplegament del pilot que es durà a terme fins al setembre de 2021. Durant aquest temps s’instal·laran 10 càmeres dotades d’intel·ligència artificial que permetran avaluar la viabilitat i l’impacte del projecte.


Projecte ‘ESPORTCAT.TV’

El projecte persegueix enfortir el teixit esportiu a Catalunya mitjançant la instal·lació de càmeres als equipaments esportius del país per automatitzar la filmació i explotació de qualsevol competició, que a través del nou servei OTT es facilitarà als usuaris l’accés al contingut de l’esport federat des de qualsevol dispositiu. Un programa que potencia la sostenibilitat d’un nou model econòmic i fomenta la visibilitat dels esports minoritaris.

L’OTT de l’esport català és una oportunitat per reactivar i impulsar un sector de vital importància, donar visibilitat i incentivar l’esport federat amb la seva digitalització, i adequar el model esportiu vigent a les necessitats de la nova realitat postpandèmica.

Els beneficiaris directes d’aquest projecte són els esportistes, que podran accedir a un munt de dades per millorar el seu rendiment i treball; els familiars i aficionats, que gaudiran d’una experiència esportiva a través de qualsevol dispositiu alhora que fan créixer el vincle que els uneix amb les seves entitats esportives; i les federacions i clubs, que podran oferir un contingut esportiu i economitzar uns serveis que, a dia d’avui, no estan sent explotats.

El sector de l’esport ha patit directament les conseqüències devastadores de l’emergència sanitària. La pandèmia ha posat de manifest la seva vulnerabilitat i dependència del sector públic. Una situació que exigeix trobar reformes que impulsin el seu paper econòmic i social com a element essencial en el manteniment de la salut física i mental de la ciutadania. Aquest projecte es contextualitza en la dinàmica d’aquestes reformes, apostant per un desenvolupament sostenible, la cohesió social, la creació de treball i la digitalització.

L’aposta de les federacions i els clubs és ferma. L’OTT de l’esport català pretén arribar als 1,5 milions d’usuaris i 1.300 instal·lacions a Catalunya, mentre que a la resta de l’estat, l’objectiu és impactar sobre 6 milions d’usuaris en prop de 9.000 instal·lacions.

 

1  

Imatges

Presentació de l'OTT 'ESPORTCAT.TV'

Presentació de l'OTT 'ESPORTCAT.TV' 2142

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia