Servei Meteorològic de Catalunya

EMA Vielha

El Servei Meteorològic de Catalunya i Aeroports de Catalunya instal·len una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) a l'heliport de Vielha

query_builder   25 març 2021 08:14

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya i Aeroports de Catalunya instal·len una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) a l'heliport de Vielha

  • Les dades de la nova estació meteorològica, disponibles des de l’11 de març,  ja es poden consultar al web  

La instal·lació d’aquest nou equipament és el resultat d’un acord entre el Servei Meteorològic de Catalunya i Aeroports de Catalunya, que permetrà disposar d’informació meteorològica a l’heliport de Vielha per a millorar els registres que fins ara tenia l’SMC de la capital de la Val d’Aran, molt condicionats per l’entorn de la ubicació.


Mesura de les diverses variables meteorològiques cada segon i enviament de dades cada 30 minuts

La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, la irradiància solar global, la pressió amosfèrica, la velocitat i direcció del vent, i el gruix de neu.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra i s’envia a la seu de l’SMC cada trenta minuts via mòdem a través de comunicacions mòbils. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades meteorològica i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant automàtics com manuals.

Tota la informació proporcionada per la nova estació es pot consultar a l’apartat d’observacions de la pàgina web de l’SMC: http://www.meteo.cat/observacions/xema

 

Estació Meteorologica de Vielha

La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)

L’EMA de Vielha quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya i que disposa de 189 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país.

Les dades proporcionades per la XEMA tenen una importància cabdal per a la realització de tasques de vigilància meteorològica, de planificació territorial o d’avaluació de recursos hídrics, així com d’estudis climàtics o de recerca, entre altres.

 

Mapa EMAs

Per a més informació podeu consultar la pàgina web www.meteo.cat

25 de març del 2021

2  

Imatges

EMA Vielha

EMA Vielha 3860

Mapa EMAs

Mapa EMAs 4633

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia