Territori

Pàgina web

Territori i Sostenibilitat renova la pàgina web dedicada als compromisos d'acció climàtica

query_builder   26 març 2021 13:17

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat renova la pàgina web dedicada als compromisos d'acció climàtica

  • Entre d’altres novetats, s’incorpora un visor que permet veure en temps real les adhesions d’empreses i institucions que s’hi sumen
  • Els compromisos d’acció climàtica es van acordar durant la 1a Cimera d’Acció Climàtica
  • Més d’un centener d’empreses i organitzacions s’han adherit fins ara als compromisos d’acció climàtica
Pàgina web

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha millorat la web dels Compromisos d’acció climàtica per facilitar a empreses, organitzacions i institucions els tràmits perquè s’hi adhereixin.

Entre les novetats introduïdes, s’ha dissenyat un nou formulari d’adhesions molt més àgil i fàcil d’omplir i també s’ha creat un visor per veure pràcticament en temps real les adhesions que s’hi van sumant.

Visor

Els visors s’actualitzen cinc cops al dia i s’hi pot veure la distribució per sectors, així com la distribució comarcal o quantes organitzacions s’han adherit a cada compromís, entre altres dades.

Actualment de les 116 organitzacions que han presentat la sol·licitud, 108 l’han completat, de les quals 94 són empreses o altres entitats i la resta ens locals. De mitjana, cada organització ha adquirit vuit compromisos.

Hi ha des d’ens locals fins a grans corporacions, així com entitats bancàries, universitats, clubs nàutics, empreses de la construcció, del sector de l’energia o col·legis i agrupacions professionals, entres altres

Així mateix, pel que fa a la tipologia de sectors destaca el dinamisme del sector de serveis (comerç, consum i turisme) amb 24 empreses i entitats adscrites. El segueixen el sector de la indústria i la digitalització (21 empreses) i el de medi ambient i energia (17). 

Els compromisos d’acció climàtica es van consensuar durant la 1a Cimera d’Acció Climàtica, que es va celebrar a Barcelona el 17 gener de l’any passat. La Cimera va ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mitjà termini, per afrontar l’emergència climàtica amb compromisos, no només del Govern sinó també des de la societat civil i els agents socioeconòmics.

En total es van establir 6 compromisos generals i 11 de sectorials. Els generals se centren principalment en l’anàlisi de l’impacte climàtic de l’activitat, l’impuls cap a un sistema energètic més eficient i d’origen renovable, la reducció de les emissions associades a la mobilitat, l’adopció d’actuacions basades en l’economia circular i la divulgació i el foment del compromís climàtic en l’organització.

Els compromisos de caràcter sectorial tenen com a finalitat definir una sèrie d’iniciatives de caire específic per al sector de l'urbanisme, l'arquitectura i la construcció; el sector ambiental i energètic; el sector financer; el de la mobilitat, transport públic i logística; el del comerç, turisme i serveis; el sector industrial i digital; el sector primari; i les institucions de formació superior o institucions del camp de la salut.

L’adhesió per part de les empreses i organitzacions a aquests compromisos comporta una sèrie d’actuacions a desenvolupar a curt o mitjà termini per contribuir de forma decidida cap a la transició cap a una economia neutra en carboni.

L’adhesió als compromisos d’acció climàtica està oberta a qualsevol organització o entitat, tant pública com privada, que vulgui sumar esforços en la lluita climàtica a escala catalana i global. L’objectiu, tal i com es va fer palès en la 1a Cimera d’Acció Climàtica, és implicar a tots els agents del territori en aquesta lluita.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 376