Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen una dona a Cerdanyola del Vallès per pertinença a grup criminal i quatre furts al descuit tipus "collita"

query_builder   29 març 2021 08:28

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen una dona a Cerdanyola del Vallès per pertinença a grup criminal i quatre furts al descuit tipus "collita"

. En una altra investigació policial es va denunciar penalment tres persones a Granollers per cinc furts comesos amb la mateixa tipologia delictiva

. Aquest mètode consisteix a llençar monedes o claus prop de la víctima per distreure-la i robar-li les seves pertinences que ha deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà

foto

Agents de Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola van detenir el passat 16 de març una dona de 24 anys, de nacionalitat cubana i veïna de Viladecans, com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal.

Durant el mes de març es va detectar un augment significatiu dels furts tipus “collita” en diversos aparcaments de centres comercials de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

Aquesta tipologia delictiva l’acostumen a realitzar un mínim de tres lladres que es reparteixen les tasques: un distreu la víctima, l’altre furta la bossa de mà o qualsevol objecte de valor de l’interior del vehicle i el tercer els espera en un vehicle per fugir ràpidament.

La forma de distracció utilitzada dona nom al furt, collita. Un dels autors llença a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte per fer-la creure li ha caigut. Això provoca que descuidi la seva bossa de mà o els efectes personals dins del seu cotxe i és en aquest moment que un altre home, que s’havia mantingut amagat, aprofita per emportar-se’ls. Tot seguit, els dos homes són recollits en cotxe pel tercer i marxen ràpidament.

Els cotxes que utilitzen acostumen a ser llogats a nom de terceres persones no relacionades amb els delictes o bé a nom d’algun dels autors que no consti en els arxius policials.

El passat 16 de març agents del grup d’investigació de Cerdanyola van detenir una dona que formava part d’un grup criminal especialitzat en aquesta modalitat delictiva i se l’acusa de quatre furts comesos aquest mes de març a Cerdanyola i a Barberà del Vallès. A més, els agents han aconseguit identificar els altres tres membres d’aquest grup que es troben en crida i cerca.

D’altra banca, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers van denunciar penalment, el passat 16 de març, tres homes per cinc furts d’aquesta tipologia comesos durant els darrers dos mesos a Granollers, Montcada i Reixac, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Blanes

Tot apunta que hi ha hagut una adaptació d’una delinqüència que estava més especialitzada en el furt de carteres o bosses de mà i que, davant la disminució de turistes o usuaris de transport públic o aeroports, han buscat un nou punt d’afluència de persones com serien els centres comercials per realitzar les seves activitats delictives.

Consells de Seguretat per evitar ser víctima d’aquest delicte:

  • En el moment d’arribar a l’estacionament o al adreçar-nos al nostre vehicle comprovar si veiem alguna persona a prop en actitud d’espera.
  • Si en el moment de carregar les compres i els nostres efectes personals al vehicle o a l’arribar a l’estacionament algú requereix la nostra atenció, fer cas omís i tancar d’immediat el vehicle.
  • Si finalment sou víctimes intentar anotar o memoritzar la placa de matricula del vehicle quan fuig i trucar al 112 informant dels fets.
  • Caldrà que aneu a la comissaria de policia més propera per posar una denúncia.

 

Àrea de Comunicació

Granollers, 29 de març de 2021