Direcció General de Comunicació

immigracio

El Govern signarà el projecte europeu Shababuna per combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc

query_builder   30 març 2021 09:40

event_note Nota de premsa

El Govern signarà el projecte europeu Shababuna per combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc

 

  • L’objectiu és que també conegui les alternatives per migrar a través de vies segures i les oportunitats al seu territori

 

El Govern ha autoritzat la signatura de l’acord entre la Generalitat de Catalunya i els socis del consorci per a la gestió del projecte Shababuna; la nostra joventut: informada i ben preparada per decidir el seu futur!, dins la convocatòria del Fons d’Asil, Migració i Integració (AMIF, per les seves sigles en anglès) de la Comissió Europea sota el tema 4: campanyes d’informació i sensibilització sobre els riscos de la migració irregular en països tercers i Europa. El fons està gestionat per la Direcció General de Migració i Interior de la Comissió Europea.

 

El projecte Shababuna busca combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc, concretament a la regió de l’Oriental, al nord-est del país. L’objectiu és que el col·lectiu de joves d’entre 14 i 25 anys de la regió marroquina Oriental conegui millor els riscos de la migració irregular, les alternatives per migrar a través de vies segures i les oportunitats al seu territori, en cooperació amb institucions regionals i locals.

 

El gener de 2020 el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència es va presentar com a líder del projecte, que va ser acceptat el setembre de 2020 per la Secció de Migracions i Fons de la Direcció General de Migració i Interior de la Comissió Europea. El desembre de 2020 es va signar l’acord de subvenció entre el Departament d’Acció Exterior i la UE, representada per la Comissió Europea per compte del Fons d'Asil, Migració i Integració.

 

Així doncs, el líder del projecte (Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència) i els seus socis (Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, ACCD; Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, FCCD; Comtat d’Skåne, LST SKÅNE; TamaT; Universitat de Girona i Universitat Autònoma de Barcelona) han de subscriure un acord entre ells que reculli i defineixi el conjunt de drets i obligacions a què es comprometen per tal d’assegurar la implementació correcta de l’acció i el desenvolupament de l’acord amb la Comissió Europea.

 

L’objectiu de l’acord de consorci és, per tant, la creació d’aquest partenariat, acordant la coordinació i la gestió entre els membres del consorci per tal d’assegurar que l’acció s’implementarà correctament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia