Drets Socials

DTASF

Treball, Afers Socials i Famílies ja ha fet efectiu el pagament de l'ajut extraordinari als 187.003 treballadors autònoms que el van sol·licitar i compleixen els requisits

query_builder   31 març 2021 13:29

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies ja ha fet efectiu el pagament de l'ajut extraordinari als 187.003 treballadors autònoms que el van sol·licitar i compleixen els requisits

Pel que fa a l’ajut a persones treballadores en ERTO i amb contracte fix-discontinu, ja l’han rebut aquelles de les que la Generalitat disposa de tota la informació: 96.408 persones, el 68% dels sol·licitants

 

36.884 treballadors no han pogut cobrar perquè falta informació del SEPE, a causa de l’atac informàtic que ha patit aquest organisme de l’Estat. I els 8.504 treballadors restants rebran l’ajut en el moment que regularitzin els  deutes pendents amb l’administració

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha finalitzat el pagament de l’ajut econòmic extraordinari de 2.000 euros a les 187.003 persones treballadores autònomes afectades econòmicament per la covid-19 que el van sol·licitar i que compleixen amb els requisits. Aquest ajut ha suposat una inversió de 374.006.000 euros.

Aquest és el quart ajut extraordinari que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies atorga a les persones autònomes per a fer front a les conseqüències de la covid-19. El març de 2020, el Departament va destinar 7,5 milions d’euros en ajuts d’entre 530 euros i 2.000 euros que van beneficiar 8.869 persones. I els mesos de novembre i desembre es van fer dues convocatòries d’ajuts de 2.000 euros que, amb 284 milions d’euros de pressupost, van beneficiar 142.000 persones.

Pel que fa a l’ajut a persones treballadores en ERTO o amb contracte fix-discontinu, de les 141.795 sol·licituds rebudes, el Departament ja ha fet efectiu el pagament a 96.407 persones, el 68% del total.

La situació de les 45.388 persones pendents de cobrar aquest ajut és la següent:

  • 8.504 tenen deutes pendents amb l’administració. En el moment que regularitzin la seva situació o demanin un ajornament del deute, rebran l’ajut.
  • 11.256 compleixen requisits però falta que el SEPE faciliti al Departament el número de compte bancari.
  • De 25.628 falta que el SEPE validi si compleixen els requisits i faciliti al Departament tota la informació (número de compte bancari i temps que el treballador porta en ERTO).

 

El Departament s’havia marcat el 31 de març com a data límit per abonar els ajuts d’aquest trimestre, i malgrat tenir preparats els diners per fer-ho, 36.884 treballadors en ERTO no podran cobrar avui per la manca d’informació del SEPE. Recordem que és el SEPE (Ministeri de Treball) qui disposa d’aquestes dades perquè és l’administració responsable de pagar les prestacions d’atur. I que l’ajut extraordinari del Departament oscil·la entre els 600 i 900 euros en funció del temps que la persona treballadora es troba en situació d’ERTO.

La demora és deu fonamentalment a l’atac informàtic rebut fa setmanes pel SEPE, fet que ha alentit la transferència de la informació necessària per efectuar els pagaments i que, ara mateix, ha paralitzat l’arribada de més dades.

Entre avui i demà, totes les persones que no han cobrat l’ajut rebran un SMS on se’ls explicarà la seva situació concreta. Les persones sol·licitants també poden enviar un correu per resoldre els dubtes a ajutertocovid19.soc@gencat.cat.

L’atac informàtic no ha afectat el pagament de l’ajut dels autònoms, ja que la gestió de les dades és únicament de la Generalitat.

En total, 328.799 persones treballadores (entre autònoms, en ERTO i amb contracte fix-discontinu) reben aquest trimestre els ajuts econòmics del Departament, als quals s’han destinat 467.581.600 euros.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia