Interior

El Departament d'Interior signa amb l'Autoritat Portuària de Barcelona la renovació de l'adhesió de  a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya

El Departament d'Interior signa amb l'Autoritat Portuària de Barcelona la renovació de l'adhesió de a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya

query_builder   1 abril 2021 12:26

event_note Nota de premsa

El Departament d'Interior signa amb l'Autoritat Portuària de Barcelona la renovació de l'adhesió de a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya

Foto 1

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, han signat avui el conveni per a la renovació de l’adhesió de l’Autoritat Portuària de Barcelona a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.

Amb aquest conveni, l’Autoritat Portuària de Barcelona renova la seva integració a la xarxa RESCAT, i d’aquesta manera el Port de Barcelona podrà continuar utilitzant la xarxa com a sistema que permet una millor interlocució amb el Departament d’Interior, i amb l’objectiu de disposar d’una operativa que garanteixi la gestió de les situacions i emergències disposant dels mateixos canals de coordinació que els altres serveis de seguretat i emergències que també utilitzen la Xarxa Rescat.

El conseller d’Interior ha posat de relleu la importància del què significa la interconnexió del Port de Barcelona amb aquesta xarxa RESCAT “davant la complexitat que suposa el camp de les emergències”. 

Sàmper ha manifestat que “és imprescindible que l’autoritat portuària tingui els mecanismes de comunicació ràpida, fluïda i directa” amb els cossos d’emergències i seguretat. “Aquest canal de comunicació l’han de tenir en un segon perquè en tota emergència el factor temps és el més important”, ha insistit. 

El titular d’Interior també ha  manifestat la seva “alegria per aquesta renovació del conveni i aquesta adaptació en el temps”.

L’Autoritat Portuària de Barcelona treballa amb la xarxa Rescat des del 24 de novembre de 2010, quan es va signar el conveni entre l’Autoritat Portuària de Barcelona, el Departament d’Interior i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, per regular l’adhesió a la xarxa.

La Xarxa Rescat és la xarxa de radiotelecomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat, els serveis d’emergències i diversos gestors d'infraestructures de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat, les emergències i serveis i subministraments bàsics amb la finalitat de millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquests àmbits.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia