Salut

La consellera Alba Vergés amb l'equip de vacunació

Catalunya arriba al milió de vacunats en primera dosi

query_builder   4 abril 2021 16:54

event_note Nota de premsa

Catalunya arriba al milió de vacunats en primera dosi

La consellera Alba Vergés amb l'equip de vacunació
La cosellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat avui que ja s'ha arribat al milió de persones vacunades, en primera dosi. Segons ha explicat la consellera a la visita feta al punt de vacunació situat a la Facultat de Geografia i Història de Barcelona, el 28% de persones d'entre 60 i 65 anys ja estan immunitzades, i en el grup de majors de 80 anys, el percentatge d'immunitzats arriba ja al 64%. 

Això ha estat possible gràcies "als professionals i les professionals del nostre sistema de salut que no descansa, que avui estan vacunant i el millor agraïment que els podem fer és evitar els contagis i fer que aquests professionals puguin continuar vacunant i no haver d'estar cuidant a persones amb COVID", a dit la consellera.

Les cites obertes per vacunar durant els dies de Setmana Santa estan obertes fins dimecres, actualment, encara queden 4000 cites obertes per això, la consellera ha fet una crida a tothom que es vulgui vacunar que demani dia i hora a través de la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Pel que fa a les persones de més de 80 anys, Alba Vergés ha assegurat que a partir de la setmana que ve, es podrà accelerar la vacunació amb l'arribada de noves dosi, un total de 194.000 de Pfizer, cosa que farà possible que la setmana vinent totes les persones de més de 80 anys ja estiguin vacunades.

Vergés ha confirmat que en dues setmanes es podran començar a vacunar als usuaris de 70 a 79 anys, "sempre seguint els criteris de vacunació per rist, és a dir, per grups d'edat". 

La consellera ha dit que, si se segueixen rebent les dosi de vacunes de forma puntual, a finals del mes de junys podrien estar immunitzats el 30% dels catalans i a finals de l'estiu el 70% de la població de Catalunya.

Pel que fa a la tornada de les vacances de Setmana Santa, la consellera ha demanat precaució "Hem de reduir la interacció social, evitar les situacions complicades i, les persones que puguin, fer teletreball. Depèn de nosaltres controlar l'epidèmia" ha assegurat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia