Empresa i Treball

EMPRESA

El conseller Tremosa destaca que el Govern "ha pogut mantenir amb vida" les estacions d'esquí i "garantir la contractació de personal" malgrat la Covid-19

query_builder   5 abril 2021 15:20

event_note Nota de premsa

El conseller Tremosa destaca que el Govern "ha pogut mantenir amb vida" les estacions d'esquí i "garantir la contractació de personal" malgrat la Covid-19

  • El conseller d’Empresa i Coneixement ha visitat l’estació de Boí Taüll, acompanyat del president de Ferrocarrils de la Generalitat, coincidint amb el tancament de la temporada d’esquí

 

  • Afirma que “és possible combinar l’estricte control de les mesures sanitàries amb el manteniment de l’activitat”
El conseller Tremosa i el president d'FGC a Boí Taüll
Visita a l'estació de Boí Taüll

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat avui des de Boí Taüll que malgrat que “ha estat un any molt complicat” per la Covid-19 i les restriccions per fer-hi front el Govern ha pogut mantenir obertes les sis estacions d’esquí públiques del Pirineu català, “mantenir amb vida el sector econòmic i garantir la contractació de personal”, els 3.000 llocs de treball directes i indirectes que en depenen. “És possible combinar l’estricte control de les mesures sanitàries amb el manteniment de l’activitat”, ha assegurat.

Coincidint amb el tancament de la temporada d’esquí, el conseller Tremosa ha visitat avui l’estació d’esquí de Boí Taüll, acompanyat del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i del director de l’estació, Xavier González.

En declaracions als mitjans el titular d’Empresa i Coneixement ha destacat que tot i les restriccions de mobilitat les sis estacions d’esquí han pogut treballar, especialment per Nadal i Setmana Santa, a diferència del que ha passat en territoris com a Itàlia o l’Aragó. Les estacions del Pirineu lleidatà han registrat una ocupació del 50%, mentre que a les pistes del Pirineu gironí ha estat del 25%. “Sempre vam dir que per poc que les dades epidemiològiques i les autoritats sanitàries ho permetessin volíem combinar la restricció de la mobilitat amb uns mínims d’activitat, per combatre la pandèmia i mantenir amb vida sectors econòmics i les estacions de muntanya de Catalunya són molt importants per l’economia del territori”, ha destacat.

El titular d’Empresa i Coneixement també ha volgut posar en relleu els protocols de seguretat que han aplicat les estacions per evitar aglomeracions, amb mesures “que han vingut per quedar-se”. “El més positiu és el protocol que hem sabut crear, s’ha desenvolupat una digitalització total de l’activitat des dels forfaits fins al servei de cafeteria”, ha remarcat.

Malgrat l’excepcionalitat de la temporada i les restriccions per la Covid-19, les estacions han pogut fer algunes activitats com competicions, entrenaments o el programa Esport Blanc Escolar En concret, han acollit 24 competicions esportives d’àmbit català i espanyol, 1.100 entrenaments de 90 clubs d’esquí i surf de neu i des de mitjan febrer, 5.006 escolars han participat al programa Esport Blanc Escolar.

El titular d’Empresa i Coneixement ha estat acompanyat del director de les instal·lacions, Xavi González, i del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 7727

Fotografia 2

Fotografia 2 4620

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia