Palau Robert

feminisme

Presentació a la premsa el dia 7 a les 11h, i inauguració a les 19h el mateix dia

L'exposició "Feminista havies de ser" arriba a Lleida

query_builder   6 abril 2021 10:33

event_note Nota de premsa

Presentació a la premsa el dia 7 a les 11h, i inauguració a les 19h el mateix dia

L'exposició "Feminista havies de ser" arriba a Lleida

Després del gran èxit de públic i repercussió mediàtica al Palau Robert de Barcelona, i de la seva notable trajectòria al Castell de Cornellà de Llobregat, l’exposició “Feminista havies de ser” arriba a la ciutat de Lleida.

 

feminisme

La mostra, que reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa, es podrà visitar a partir del 7 d’abril i fins al 16 de maig al Mercat del Pla, carrer de Sant Martí, 3, de la capital del Segrià.

La inauguració, en un acte presidit pel paer en cap, Miquel Pueyo, i el director general de Difusió de la Generalitat de Catalunya, Jordi del Río, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, tindrà lloc el dia 7 i comptarà amb la presència de la seva comissària, la periodista i activista Natza Farré.

L’exposició reivindica el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere.

La proposta de Farré reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.

L’exposició es podrà visitar al Mercat del Pla, de dimarts a divendres de 17h a 20h; els dissabtes d’11h a 14h i de 17h a 20h,  i els diumenges i festius, d’11h a 14h. Els dilluns romandrà tancada. Es podran gestionar visites concertades, de dilluns a divendres i d’11h a 14h.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia