Agents Rurals

Agents Rurals durant una inspecció

Els Agents Rurals fan més de 700 inspeccions d'acampada, foc o circulació motoritzada durant els dies de setmana santa

query_builder   8 abril 2021 17:33

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals fan més de 700 inspeccions d'acampada, foc o circulació motoritzada durant els dies de setmana santa

Malgrat la llibertat de circulació, els problemes derivats de la massificació als espais naturals han sigut puntuals

Durant aquestes festes s’han posat 46 denúncies per circular a motor per vials prohibits o camp a través

Agents Rurals fent una inspecció
Agents Rurals fent una inspecció

Durant els dies de setmana santa el Cos d’Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per tal de garantir el compliment de la normativa i la preservació dels mateixos.

Per aquest motiu, diverses unitats del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment als parc naturals repartits per la geografia catalana. Durant aquests dies s’han fet 151 inspeccions en àrees recreatives, 142 inspeccions d’acampades, 148 inspeccions de circulació motoritzada o 206 serveis per controlar l’afluència d’usuaris dels espais naturals.

Arran d’aquestes inspeccions s’han realitzat 46 denúncies per circular a motor per vials prohibits o camp a través, així com s’han fet 7 denúncies per fer focs d’esbarjo o utilitzar fogonets de gas sense autorització en zones forestals.

També s’han realitzat 345 inspeccions de caça i pesca continental a tot Catalunya, que han acabat amb 4 denúncies per incomplir la normativa de caça i 36 denúncies per incomplir la normativa de pesca, majoritàriament per pescar en refugis de pesca o per fer-ho sense permís de la zona de pesca controlada.

Malgrat l’alta mobilitat durant aquests dies no s’han produït episodis continuats de massificació als espais naturals, i aquests s’han concentrat puntualment a la zona del Delta de l’Ebre i al Parc Natural de Montserrat. En aquests serveis també s’ha fet seguiment del compliment de les mesures COVID i que els usuaris dels espais naturals complissin amb les restriccions de mobilitat pels grups bombolla.

1  

Imatges

Agents Rurals fent inspeccions

Agents Rurals fent inspeccions 1605

1  

Vídeos

Vista aèria Delta de l'Ebre i PN Montserrat