Polítiques Digitals

Signatura SportstechHub23

Polítiques Digitals i Barcelona Sportstech HUB23 s'alien per impulsar conjuntament l'ecosistema català de les tecnologies de l'esport

L'objectiu de l'acord de col·laboració signat avui és fomentar la innovació i la competitivitat del sector digital a Catalunya i contribuir al desenvolupament de l''sportstech'

query_builder   9 abril 2021 10:36

event_note Nota de premsa

Polítiques Digitals i Barcelona Sportstech HUB23 s'alien per impulsar conjuntament l'ecosistema català de les tecnologies de l'esport

L'objectiu de l'acord de col·laboració signat avui és fomentar la innovació i la competitivitat del sector digital a Catalunya i contribuir al desenvolupament de l''sportstech'

Signatura protocol SportstechHub23

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, ha signat avui un protocol de col·laboració amb l’associació Barcelona Sportstech HUB23 per impulsar conjuntament un ‘hub’ descentralitzat de sportstech, de caràcter internacional, multidisciplinari i amb seu principal a la ciutat de Barcelona, que permetrà fomentar la innovació i la competitivitat del sector digital a Catalunya i contribuir al desenvolupament de les tecnologies de l’esport. 

Per assolir aquest objectiu, l’acord preveu el desenvolupament de diferents línies d’acció, com ara: promoure internacionalment la vinculació de Barcelona i Catalunya amb la tecnologia i l’esport; contribuir a la creació de l'entorn adequat per al desenvolupament d’empreses de sportstech; atraure inversió local i internacional; connectar el talent local i internacional amb les empreses d’aquest sector emergent; o col·laborar amb altres organitzacions per accelerar l'ecosistema tecnològic vinculat a l’esport.

L‘sportstech és tot l’ecosistema compromès amb la tecnologia i la innovació aplicades als esports, tant tradicionals com electrònics. És una indústria àmplia formada per empreses, startups, grans corporacions, clubs esportius, universitats, administracions, inversors i altres grups d’interès.

L’associació Barcelona Sportstech HUB23 aglutina empreses i entitats del sector de l’esport i la tecnologia.  Representa més de 100 startups, empreses i organitzacions que treballen amb tecnologies aplicades a l'àmbit de l’esport a Catalunya i que han començat a cooperar per construir aquest hub de referència internacional per al desenvolupament de les tecnologies de l’esport.

Catalunya, i especialment Barcelona, ja té avui dia una de les majors concentracions d'empreses esportives d’Europa i un ecosistema emprenedor molt dinàmic que abasta tots els dominis de la innovació tecnològica i digital. A més, Barcelona és la tercera ciutat d'Europa en nombre de startups i empreses que treballen en l'àmbit de l’sportstech, cosa que la situa com a pol d’atracció idoni per al desplegament d’aquest ecosistema digital emergent.

D’altra banda, l’sportstech es desenvolupa al voltant de tota mena de tecnologies digitals avançades, com la realitat virtual, la realitat augmentada, el big data, la intel·ligència artificial, la robòtica, la blockchain, els drons, la internet de les coses i la 5G, entre d’altres. Per això, el seu desenvolupament a Catalunya tindrà un efecte d’arrossegament i potenciació del sector digital vinculat a aquestes tecnologies emergents, un sector pel qual el Govern de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals està apostant fortament.

1  

Imatges

Signatura del protocol de col·laboració amb Barcelona Sportstech HUB23

Signatura del protocol de col·laboració amb Barcelona Sportstech HUB23 1546

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia