Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura Foto NdP FHL Challenge

El Departament d'Agricultura obre el termini per a participar en el concurs FHL Challenge per a difondre el coneixement de fruites, hortalisses, i llet entre els escolars

query_builder   9 abril 2021 10:52

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura obre el termini per a participar en el concurs FHL Challenge per a difondre el coneixement de fruites, hortalisses, i llet entre els escolars

Es tracta d’un concurs per a l’alumnat de primària de totes les escoles de Catalunya, organitzat pel DARP dins dels Programes Escolars de fruites i hortalisses i de llet de la Unió Europea del curs 2020-2021

Foto web NdP FHL Challenge

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha obert, aquesta setmana, el termini per a presentar propostes per a participar en el concurs FHL Challenge. Es tracta d’un concurs que organitza el DARP dins dels Programes Escolars de fruites i hortalisses i de llet de la Unió Europea del curs 2020-2021. El termini de presentació de propostes finalitza el proper 15 de maig.

El concurs està adreçat a l’alumnat dels centres educatius de primària de Catalunya amb materials específics per a cada cicle per a aprendre sobre fruites, hortalisses, i llet tot jugant, principalment a aquells centres que participen en els Programes Escolars de fruites i hortalisses i de llet del curs escolar 2020-2021, i especialment els que  van sol·licitar participar en les mesures d’acompanyament organitzades des del Departament. Val a dir que hi poden participar tots els centres educatius de Catalunya i també les famílies dels nens que participen en els Programes.

El concurs té com a finalitat aprendre jugant i conèixer més sobre les fruites, les hortalisses i la llet (propietats, origen, temporalitat, ...) amb l’objectiu de promoure el seu consum i adoptar hàbits de consum saludables, així com apropar els nens al món agrari i ramader, conèixer el circuït dels productes des del camp o la granja fins a les nostres cases, etcètera, i a més guanyar premis (una masterclass de cuina, la visita a una explotació, o el kit per a fer un hort urbà).

La narrativa del concurs és original i lúdica, i s’articula a través del joc online. Es tracta de participar en una missió en la que es competeix per a crear una aliança amb els “Vellefrus”  habitants del planeta VElef a qui els agrada molt les fruites, les hortalisses, i la llet. Així, la participació s’articula a través del joc.

El desenvolupament del concurs consta de diferents itineraris opcionals per a centres educatius i per a famílies. Per als centres educatius, s’ha previst un itinerari en tres fases: la Fase I El repte (Conec) és un joc de pistes on es posa en joc coneixements i experiències; la Fase II Disseny d’una proposta diferent en funció del nivell educatiu (interioritzo coneixements): Crear una activitat, un joc o una història ACTIVA’T, JUGUEM? SEGUIU LA HISTÒRIA!; i la Fase III (sociabilitzo), en la qual es pretén compartir coneixements, dissenyar receptes, i tastar els productes.

I en cas de famílies només hi ha dues fases: el joc de pistes amb preguntes i respostes, i una activitat amb dues categories: la setmana vellefrú, i el dinar d’aprofitats.

Hi ha premis per a la millor proposta de totes les categories que presentin els centres educatius que participen en els Programes, i per a les que presentin les famílies dels nens i nenes que participen enguany en els Programes Escolars.

La participació en el concurs es pot tramitar de forma digital i totalment gratuïta, mitjançant el web www.FHLchallenge.cat, on hom es pot descarregar les instruccions, i tots els materials de suport necessaris. Des d'aquest mateix web hom podrà lliurar les creacions que l’alumnat elabori per a participar-hi. 

Cal recordar que, a més, el 2021 és l’Any Internacional de les fruites i hortalisses, declarat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). Així, que el FHL Challenge esdevé també una nova iniciativa per tal que l’alumnat dels centres escolars d’arreu de Catalunya aprengui, jugui, i celebri aquest esdeveniment.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Pòster FHL Challenge

Pòster FHL Challenge
PDF | 284