Economia i Hisenda

Fotografia del vicepresdent, Pere Aragonès, durant la visita a l'ICFO

Vicepresident Aragonès: "Tenim un potencial en recerca que hem de transformar en transferència tecnològica, benestar i prosperitat per a la ciutadania"

query_builder   9 abril 2021 16:01

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "Tenim un potencial en recerca que hem de transformar en transferència tecnològica, benestar i prosperitat per a la ciutadania"

  • El vicepresident Aragonès s’ha reunit amb l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca, durant la visita a l'Institut de Ciències Fotòniques
Fotograia del vicepresident, Pere Aragonès, durant la visita a l'ICFO

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat que “tenim un potencial en recerca que hem de transformar en tecnològica, benestar i prosperitat per a la ciutadania”. Aragonès ha destacat que  Catalunya “ha avançat molt en els darrers anys, i que està ben posicionada en l’àmbit de la recerca i el coneixement”, després de mantenir una reunió amb els representants de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER), en el marc de la visita a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) que ha realitzat aquest migdia.

Aragonès ha afirmat que l’ICFO “és un dels centres de recerca punters de Catalunya, dels més importants, i és una referència en l’àmbit internacional. Obre nous camins en la recerca i el coneixement”. El vicepresident ha argumentat que “tenim un bon sistema d’instal·lacions, tenim un bon sistema de centres de recerca i ara el que cal es posar tot el potencial amb aliança amb la societat”.

En aquest sentit, Aragonès ha insistit en que “ara cal fer un pas endavant molt més gran, i centrar els esforços en aprofitar tot aquest potencial de recerca en transferència tecnològica, benestar i prosperitat. Tenim el talent del nostre país, i també el talent del qui ve de fora a treballar a Catalunya, i que reverteix en nous aprenentatges”.

L’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) s’ha especialitzat en la recerca ciències fotòniques i les seves aplicacions industrials i mèdiques, amb vocació d’excel·lència, alta qualitat i d’impacte global. Les àrees principals d’actuació són els nanomaterials i les nanotecnologies, les tecnologies quàntiques, els dispositius mèdics i d’imatge i diagnosi avançada, múltiples tipus de sensors, sistemes làser, i l’aprofitament d’energia solar i la cura del medi ambient, entre d’altres.

 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa de la visita del vicepresident, Pere Aragonès, a lICFO

Nota de premsa de la visita del vicepresident, Pere Aragonès, a lICFO
DOCX | 38

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia