Mossos d'Esquadra

imatge 1

Detingut a Barcelona un menor que anava en patinet i que va cometre en menys de tres hores cinc robatoris violents a altres menors a la sortida d'escoles

query_builder   10 abril 2021 11:49

event_note Nota de premsa

Detingut a Barcelona un menor que anava en patinet i que va cometre en menys de tres hores cinc robatoris violents a altres menors a la sortida d'escoles

. En el marc del Pla Tremall de lluita contra la multireincidència, els Mossos d’Esquadra estableixen dispositius de seguretat ciutadana en coordinació amb la Guàrdia Urbana per evitar l’acció delictiva a l’entorn de centres escolars

. Una trucada al 112 que alertava dels fets i la ràpida actuació policial va permetre neutralitzar l’acció del multireincident i detenir-lo amb diferents mòbils que acabava de sostreure

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí han detingut un jove menor d’edat, per la seva presumpta implicació en cinc robatoris violents a joves, també menors, del barri del Camp de l’Arpa del Clot, al districte de Sant Martí de Barcelona. Els fets van tenir lloc el passat dimarts 6 d’abril a la tarda, entre les 15 hores i les 18 hores, a la sortida d’algunes escoles d’aquesta zona. El detingut ha ingressat a un centre de menors per ordre judicial.

L’arrestat actuava amb una altra persona i tots dos es traslladaven en patinets per cometre els robatoris i assegurar-se una fugida ràpida. En tots els incidents, els autors van amenaçar les víctimes amb un ganivet de grans dimensions i els van sostreure telèfons mòbils, ordinadors portàtils i altres objectes personals.

Els Mossos van tenir coneixement dels fets gràcies a una trucada al 112 els alertava que dos alumnes acabaven de ser amenaçats amb una arma blanca i els havien sostret els seus mòbils i pertinences. Els agents van parlar amb les dues víctimes amb l’objectiu de tenir dades relacionades amb l’autor dels fets.  

Davant d’aquesta situació, els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu de prevenció uniformat i de paisà a les rodalies on se sospitava que podia actuar l’autor dels fets per tal de detenir-lo i aturar la seva activitat delictiva. La descripció detallada facilitada a la policia per víctimes i testimonis va resultar determinant per la detenció del lladre.

Gràcies a la ràpida mobilització de les dotacions policials i a l’establiment estratègic de punts de controls perimetrals de la zona, una dotació policial motoritzada del Grup Regional de Motos de Barcelona  va detectar una persona, les característiques de la qual corresponien a la que s’estava  buscant i, per aquest motiu, va ser identificada. En l’escorcoll se li van localitzar dos telèfons mòbils, dels quals no va poder acreditar la seva propietat. Al mateix temps que els agents estaven realitzant l’escorcoll, dos testimonis de dos robatoris que acabaven de passar a la sortida d’una escola, van informar a la policia que aquella persona  era l’autora dels fets. Per tot plegat el jove va quedar detingut.

Fruit d’aquesta detenció i del treball posterior d’investigació, els agents van relacionar el detingut amb 5 robatoris violents comesos la mateixa tarda. La investigació continua oberta per poder identificar la persona que acompanyava al menor detingut i no es descarta la possible implicació dels presumptes autors amb més fets delictius.

Dispositius policial en el marc del Pla d’Acció Tremall

Els Mossos d’Esquadra estableixen dispositius de seguretat ciutadana i conjunts amb Guàrdia Urbana de Barcelona a l’entorn de centres escolars de la ciutat on s’ha detectat activitat delictiva per part de lladres multireincidents. Aquests dispositius s’emmarquen en el Pla d’Acció Tremall de lluita contra la multireincidència que opera a la ciutat i que té com a objectiu detectar i detenir persones que de manera reiterada cometen fets delictius, principalment furts i robatoris violents. En aquest cas, el detingut s’havia especialitzat en robatoris a menors a les sortides de les escoles aprofitant que aquests duien mòbils. Utilitzava un patinet per fugir ràpidament i evitar l’acció policial.

Des del mes de juny, quan es va posar en marxar el Tremall, s’ha treballat de manera preventiva i reactiva, arribant a catalogar, conèixer i actuar policialment contra els il·lícits duts a terme pels delinqüents més actius de la ciutat de Barcelona (multireincidents), especialment en delictes de furt i robatoris violents.

Aquest Pla se sustenta en 3 pilars: la coordinació policial, la coordinació amb judicatura i fiscalia i

la coordinació amb d’altres operadors de la seguretat.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 10 d'abril de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia