Mossos d'Esquadra

CME

Ingressa a presó un dels lladres més actius especialitzat en robatoris amb força amb tapes de clavegueram a establiments comercials de Barcelona

query_builder   11 abril 2021 09:57

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un dels lladres més actius especialitzat en robatoris amb força amb tapes de clavegueram a establiments comercials de Barcelona

. En només tres anys, des del 2017, acumula 113 detencions i denúncies, la gran majoria a Barcelona

 

. Abans del seu ingrés a presó, els mossos d’Esquadra l’han detingut en 3 ocasions consecutives en els darrers 5 dies

 

. Des del mes de juny de l’any passat, els Mossos d’Esquadra han activat el Pla d’acció Tremall en la lluita contra la multireincidència que opera a la ciutat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut un lladre multireincident, de 22 anys i de nacionalitat espanyola, quan acabava de cometre un robatori mitjançant una tapa de clavegueram amb la qual va trencar un aparador d’una coneguda botiga de roba del Passeig de Gràcia, va accedir a l’interior i es va endur roba per valor de 3.000 euros. La detenció, que va tenir lloc el passat 5 d’abril, es va realitzar gràcies a la col·laboració d’un ciutadà i a la ràpida actuació policial que va permetre recuperar tota la roba que havia sostret i retornar-la a l’establiment afectat.

 

Al detingut se’l considera com un dels lladres més actius que actua a Barcelona i que està especialitzat en robatoris amb força a establiments comercials, furts i robatoris violents, entre d’altres fets delictius.

 

La carrera delictiva d’aquest multireincident es va iniciar abans de complir els 18 anys, però a partir del moment en què va arribar a la majoria d’edat, va començar a augmentar la seva activitat fins el punt d’acumular en tres anys un total de 113 detencions i denúncies policials per furts i robatoris comesos en tot tipus d’establiments comercials, i perpetrats bàsicament durant la franja nocturna.

 

Durant l’any 2020 i el que portem del 2021, ha estat detingut o denunciat en 75 ocasions, i 25 d’aquestes actuacions, han tingut lloc en el primer trimestre del 2021, destacant que abans del seu ingrés a presó, i en tan sols 5 dies de diferència, va ser detingut en 3 ocasions i denunciat en 2 ocasions més.

 

Es dona la circumstància que durant les setmanes més dures del confinament i en ple estat d’alarma, quan hi havia restricció de moviments i els carrers estaven buits, va ser detingut in fraganti en 6 ocasions seguides, en un marge de 16 dies de diferència.

 

La detenció que ha acabat amb el seu nou ingrés a un centre penitenciari, va succeir la matinada del dia 5 d’abril, quan mitjançant una tapa de subministres que va extreure del carrer, va trencar un aparador d’una coneguda botiga de roba del Passeig de Gràcia, va accedir a l’interior i es va endur roba per valor de 3.000 euros; va ser detingut per efectius de seguretat ciutadana gràcies a la col·laboració d’un ciutadà que va alertar a la policia i que va permetre que es pogués recuperar tota la roba que acabava de sostreure.

 

Actuava sol, en parella i en ocasions podia anar amb dues persones més, que tant podien ser homes com dones  i fins i tot havia estat detingut o denunciat en ocasions mentre delinquia acompanyat de diverses parelles sentimentals. Realitzava els robatoris de nit, utilitzant la força per accedir als establiments. Habitualment  feia servir tapes de subministres de serveis que es trobaven a la via pública, ja fossin d’aigua, llum, telefonia o fins i tot algunes de clavegueram, i que llençava amb força contra vidrieres, aparadors o portes d’accés de les botigues, fins aconseguir trencar-les i accedir al seu interior; també havia utilitzat pedres o totxanes per aconseguir el mateix objectiu.

 

Els objectes sostrets variaven segons el tipus d’establiments saquejats, i podien ser mòbils, tauletes, sabates, roba, diners en efectiu, ordinadors d’escoles utilitzats pels alumnes o joies en el cas que el robatori es produís en un domicili. Els objectes sostrets tenien un valor adquisitiu força alt (en especial roba de marca o tecnologia), per la qual cosa n’obtenia un importants beneficis econòmics.

 

L’ingrés a presó del detingut ha comportat una disminució dels robatoris amb força a les zones on actuava, principalment al centre de la ciutat. 

 

Pressió policial contra els lladres multireincidents

 

Els Mossos d’Esquadra han desplegat a la ciutat de Barcelona des del mes de juny passat el Pla d’acció Tremall destinat específicament a la lluita contra la multireincidència que actua a la ciutat. Aquest pla s’articula a partir de tres eixos fonamentals: coordinació policial, coordinació amb judicatura i fiscalia i coordinació amb seguretat privada. Després de set mesos de funcionament, el Tremall s’ha consolidat com a un sistema de treball eficaç per minimitzar l’impacte delinqüencial que aquests robatoris tenen sobre les persones que viuen a la capital catalana. L’efecte que la pandèmia ha tingut sobre la seguretat a Catalunya i, en particular a Barcelona, ha comportat que creixi el nombre de víctimes de robatoris violents que viuen i treballen a la ciutat.

 

L’activació del Tremall ha significat abordar la multireincidència des d’un mateix prisma, augmentar la pressió policial al carrer i reduir l’activitat d’aquestes persones que de manera reiterada actuen a la ciutat. Des del mes de juny fins al desembre del 2020 s’han realitzat més de 7.000 serveis vinculats al Pla Tremall. Durant aquests set mesos, s’ha detectat activitat delictiva de 176 multireincidents.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 11 d'abril de 2021

4  

Imatges

CME

CME 2700

Foto2

Foto2 2700

Foto3

Foto3 2700

Foto4

Foto4 2700