Interior

El conseller Sàmper visita les obres de remodelació i ampliació del nou parc dels Bombers de la Generalitat a Girona

El conseller Sàmper visita les obres de remodelació i ampliació del nou parc dels Bombers de la Generalitat a Girona

query_builder   12 abril 2021 12:50

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper visita les obres de remodelació i ampliació del nou parc dels Bombers de la Generalitat a Girona

foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha visitat avui  les obres de remodelació i ampliació del Parc de Bombers de Girona on ha destacat que “el motiu de la meva visita és perquè sabia que era un parc de Bombers de molta referència pel seu tamany i la seva qualitat i també perquè volia escoltar de ben aprop quines eren les reivindicacions dels bombers”.  

En aquest sentit, Sàmper ha mostrat la seva preocupació pel dèficit d’efectius d’una Regió de 170.000 habitants “tenim 6 efectius i per tant aquest compromís en el decurs del Pla de Bombers 2025 d’arribar a 9 és evident que hauria d’accelerar-se”

“És la tercera o la quarta Regió de d'Emergències amb més sortides i, per tant ,si volem mantenir aquesta qualitat en el servei el que hem de fer les administracions és dotar-la de totes les seves necessitats i aquesta n'és una importantíssima”, ha insistit.

El titular d’Interior també ha explicat que la visita es produeix en el marc del decret que es va aprovar en la reunió executiva del Govern de dimarts passat “per la compra de 77 vehicles que fins l’any 2025 s’aniran rebent en tots els parcs de Bombers del nostre país”. 

Per la seva part, l'inspector cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martin, ha agraït la tasca feta que ha permès poder avançar en la millora d'un parc com el de Girona. "La millora, avui, és una realitat", ha declarat, "però tenim encara molta feina pendent, com el mobiliari del parc o la renovació de la flota de vehicles i l'ampliació de personal"

El Pla 2025, ha afegit, ha treballat en la millora de tres àmbits bàsics per al Cos: infraestructures, vehicles i personal. “Tot i que resta feina per fer, necessitem que el Govern continuï donant suport al Pla 2025, en els 3 àmbits, per tenir un Cos de Bombers que estigui a l'altura del servei que hem de donar a la ciutadania”, ha conclòs.

Parc Bombers de Girona

La remodelació del parc de Bombers de Girona s’emmarca dins de les accions del Pla Bombers 2025, que té per objectiu posar al dia el Cos quant a personal, material i infraestructures.

Es tracta d’una obra que va finalitzar fa 6 mesos i que ha suposat la remodelació integral del parc de Bombers. Amb una superfície total construïda de 1.676,70 m2 (dependències + cotxeres + espais annexes), el pressupost d’aquesta rehabilitació ha estat de 1.557.490,51 € dels quals, 1.398.797,07 € corresponen al pressupost executat de l’obra  i 158.693,44 € al del mobiliari. A hores d’ara només manca l’arribada del nou mobiliari, prevista a final de mes. És important destacar que aquesta no és l’única millora del parc de Bombers de Girona atès que, gràcies al Pla Bombers 2025, tot els vehicles del parc de Girona seran renovats properament. Així, ja han rebut un nou camió tipus BRP, i està igualment previst que arribi al parc un nou camió tipus autoescala i un del tipus BUP (Bomba Urbana Pesada). Fa uns mesos també es va renovar un dels vehicles lleugers de comandament del parc.

En resum, està previst que el parc de Girona, en un període de 5 o 6 anys renovarà tant les seves instal·lacions com tota la seva flota mòbil.

Altres projectes de rehabilitació i millora en infraestructures

Aquesta no és l’única obra de remodelació i millora en què treballa la DGPEIS. Gràcies al Pla Bombers 2025 actualment estan en marxa altres obres als parcs de Granollers, on les obres estan en execució i es preveu que finalitzin a la tardor; a la seu de la Regió d’Emergències Centre, que es traslladarà a Sant Fruitós de Bages amb un projecte del qual ja ha estat aprovada la seva licitació i que suposarà una inversió superior als 5 milions d’euros; Tarragona, on ja treballem en un nou projecte que ha de suposar la renovació integral de les instal·lacions del parc; Balaguer, on ja s’hi està treballant en un projecte de renovació i ampliació de les actuals instal·lacions; i Solsona, parc on preveiem finalitzar a finals d’any les obres de rehabilitació i millora de les actuals instal·lacions; entre d’altres obres d’infraestructures previstes i en marxa.

Renovació del parc mòbil

Pel que fa a la renovació del parc mòbil, un dels puntals del Pla Bombers 2025, el Govern va aprovar aquest passat dimarts una despesa de 40.777.309,77€, amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Interior, per finançar el contracte de subministrament, en règim d’adquisició, de 77 nous vehicles urbans per als Bombers de la Generalitat, una acció que suposarà una important millora, així com la renovació i la reposició del parc mòbil del Cos. Es tracta de 13 unitats tipus furgons de salvament, 24 camions tipus Bomba Urbana Lleugera, 13 camions tipus Bomba Urbana Pesada, 12 vehicles tipus autoescala automàtica i 15 camions tipus Bomba Nodrissa Pesada.

En aquest mateix àmbit, el conseller Sàmper va presentar a finals de febrer els nous 10 vehicles tipus bomba rural pesant (BRP) que s’incorporen a la flota del Cos i que formen part de l’expedient adjudicat de 92 BRP. Aquests nous camions BRP han estat destinats als parcs de bombers de Girona, Figueres, Olot, Manresa, Lleida, Granollers, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils i Amposta. L’operació, que compta amb un pressupost de 39.893.700,00 €, distribuïts en 4 anualitats. Està prevista l’arribada esglaonada de més unitats fins a completar la xifra de 92: 30 més durant el 2021; 40 durant l’any 2022 i un darrer lliurament de 10, el 2023. 

Així mateix, l’arribada d’aquests nous vehicles s’ha produït mesos després de la incorporació de 263 nous vehicles lleugers, destinats a tasques logístiques, operatives, de gestió i de transport de personal i de càrrega. Aquests vehicles van ser contractats, en modalitat d’arrendament, amb una despesa de 14.960.126,61€, i han estat distribuïts a totes les Regions d’Emergències.

Posteriorment, el conseller s’ha traslladat a les dependències  de la Regió Policial de Girona on s’ha reunit amb els comandaments policials.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia