Agents Rurals

Imatge incendi forestal Conca de Barberà

Denunciat un home per un delicte d'incendi per imprudència greu en relació a l'incendi de la Conca de Barberà

query_builder   12 abril 2021 13:48

event_note Nota de premsa

Denunciat un home per un delicte d'incendi per imprudència greu en relació a l'incendi de la Conca de Barberà

El foc es va produir el passat 21 de març i va cremar unes 43 hectàrees als termes municipals de Senan, l’Espluga de Francolí i Fulleda

La investigació d’Agents Rurals va permetre ubicar l’origen del foc

Punt d'inici
Punt d'inici

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Valls van denunciar penalment un home de 69 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Espluga de Francolí, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi per imprudència greu.

La investigació es va iniciar arran de l’incendi forestal del passat 21 de març i que va cremar 43,27 hectàrees de terreny, gairebé la seva totalitat de zona forestal (41,46ha) i 1,81ha de terreny agrari. L’incendi va suposar l’activació de nombroses dotacions de bombers per extingir-lo.

Un cop es va poder apagar, agents rurals i mossos van obrir investigació per esclarir l’origen de les flames. Mitjançant la investigació tècnica del Cos d’Agents Rurals i també d’altres gestions d’investigació policial, es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola situada a l’Espluga de Francolí.

Les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera a la finca.

El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan (0,62ha) i l’Espluga de Francolí (35,04ha) a la Conca de Barberà, i Fulleda (7,61ha) a les Garrigues. Les dotacions de Bombers van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit.

Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l’incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l’atestat policial al jutjat coneixedor del cas.

2  

Imatges

Imatge zona d'inici

Imatge zona d'inici 2556

Imatge zona d'inici

Imatge zona d'inici 1133

1  

Vídeos

Imatges aèries de l'incendi forestal

2  

Fitxers adjunts

Perímetre incendi forestal

Perímetre incendi forestal
PDF | 8229

Detall superfície incendi forestal

Detall superfície incendi forestal
PDF | 52

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia