Salut

Demà es farà un cribratge massiu al Campus de Sabadell de la UAB

query_builder   14 abril 2021 10:30

event_note Nota de premsa

Demà es farà un cribratge massiu al Campus de Sabadell de la UAB

  • S'adreça a tota la comunitat universitària per tallar les cadenes de transmissió de la COVID-19
  • S'hi faran PCR i tests serològics ràpids
El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l'evolució de la transmissió en poblacions concretes. 

El dijous 15 d'abril, de 9 h a 15 h, es farà un cribratge al Campus de Sabadell de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al vestíbul principal. 

El cribratge és voluntari i s'adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se'l dirigirà al seu centre d'atenció primària. 

En el punt de cribratge s'hi farà la prova PCR i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR. 

Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l'app. 

La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l'Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de la universitat. 

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord també s'estan fent cribratges al Campus de la UAB, al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, i a l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la UAB. Al TecnoCampus Mataró-Maresme, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, el cribratge va finalitzar el dia 13 d'abril. 

A partir del 19 d'abril es faran més cribratges a altres universitats del territori.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia