Direcció General de Comunicació

Consellera Budó

Consellera Budó: "Aquest país requereix d'un govern sòlid, que tingui estabilitat i serenor per poder afrontar els reptes i prendre decisions"

query_builder   14 abril 2021 12:11

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Aquest país requereix d'un govern sòlid, que tingui estabilitat i serenor per poder afrontar els reptes i prendre decisions"

Consellera Budó
  • Meritxell Budó ha estat entrevistada avui al Matí de Catalunya Ràdio amb motiu del programa especial commemoratiu dels 90 anys de la proclamació de la República
  • La consellera de la Presidència afirma que “aquells valors republicans ens poden inspirar en el nostre anhel com a poble” i reivindica “l’1-0, els seus resultats i les persones que el van fer possible”

 La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest matí que a Catalunya li cal “un bon acord de legislatura” perquè “el país necessita afrontar reptes molt importants, que requereixen d’un govern sòlid, que tingui estabilitat i serenor per poder prendre les decisions”. La consellera ha demanat en aquest sentit deixar treballar els equips negociadors dels partits polítics i “apartar les negociacions del soroll mediàtic, per poder fer un treball rigorós”.

Meritxell Budó, que ha estat entrevistada aquest matí al Matí de Catalunya Ràdio, amb motiu del programa especial commemoratiu del 90è aniversari de la proclamació de la República, ha volgut deixar clar que fins que no hi hagi un nou president, “el govern té el compromís d’estar al peu del canó fins al darrer moment”. I ha afegit “aquesta és la nostra responsabilitat que no defugim en absolut, i estem concentrats en governar el país i una pandèmia, que ja dura un any, amb les dificultats que comporta, i aquí estarem fins que el nou govern agafi les regnes del país”.

 “La quarta onada s’ha de poder gestionar d’una manera diferent”

A preguntes de la directora del programa, Laura Rosel, sobre possibles canvis en les restriccions anti-Covid, la consellera de la Presidència ha explicat que des de Salut analitzaran  com evolucionen les dades aquests dies abans de prendre qualsevol decisió. Tot i així, Budó ha assegurat que “estem en un moment de la pandèmia diferent, amb una vacunació que està funcionant, i, per tant, aquesta quarta onada, que probablement estem patint, té unes dades i unes conseqüències diferents a les anteriors, per la qual cosa s’ha de poder gestionar d’una manera diferent”.

“Els valors republicans inspiren l’anhel del poble de Catalunya”

En el decurs de l’entrevista, la consellera de la Presidència s’ha referit als valors republicans que avui, 90 anys després, es continuen defensant, i els ha reivindicat per a Catalunya. Per a Meritxell Budó, “al país hi ha un debat intens per voler esdevenir una República catalana, i crec que ens podríem inspirar en els valors d’aquells moments republicans per continuar construint aquest anhel que el poble de Catalunya va validar l’1 octubre de 2017, així com en les  consegüents eleccions, on l’independentisme ha estat majoritari”.

En aquesta línia, Meritxell Budó considera que “aquest país no es pot permetre enterrar l’1 d’octubre, en cap moment ni en cap sentit”. Per això, ha reivindicat “aquest 1-0, el seu resultat i les persones que varen fer possible que aquest país votés malgrat la repressió que vam patir aquell dia, i malgrat els impediments que l’estat espanyol ens va posar perquè Catalunya decidís lliurament el seu futur”. I ha continuat: “crec que en cap cas s’ha de passar pàgina,  sinó que hem de continuar reescrivint-les després d’aquesta primera pàgina que va ser l’1-0”.

1  

Imatges

Foto de l'entrevista (Rubén Moreno)

Foto de l'entrevista (Rubén Moreno) 348

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia