Interior

Conseller Sàmper

El conseller Sàmper veu una opció positiva que el PROCICAT valori altres "estructures de confinament" diferents al comarcal si les dades epidemiològiques ho permeten

query_builder   14 abril 2021 13:59

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper veu una opció positiva que el PROCICAT valori altres "estructures de confinament" diferents al comarcal si les dades epidemiològiques ho permeten

Foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat avui que el Govern estudia la possibilitat que, si les dades epidemiològiques i la pressió a les UCIs ho permeten, es pugui modificar “el perímetre del confinament comarcal que tenim vigent a dia d’avui i establir-ne un altre que no necessàriament sigui la comarca”. El conseller, que ha fet aquestes declaracions duran la seva visita a les Terres de l’Ebre, ha dit que aquesta mesura s’està treballant en el marc del Procicat i ha afegit que també s’està estudiant la possibilitat que un cop es tingui clar quina ha de ser l’estructura territorial que marqui el confinament, hi pugui haver diferències en funció de quines siguin les dades epidemiològiques de cada zona. Sàmper ha insistit però, que això es produirà “sempre i quan, i vull reiterar-ho, els índexs epidemiològics no vagin a pitjor i quan dic els índexs vull dir fonamentalment el que ara tenim disparat que són les ocupacions UCI”.

A la visita també hi ha assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el director dels serveis territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan; el director general de la policia, Pere Ferrer; l’intendent cap de la Regió Policial Terres de l’Ebre, Vicenç Lleonart; l’inspector cap de la Regió d’Emergències Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, entre d’altres autoritats.

Durant la seva vista a les Terre de l’Ebre,  el conseller s’ha reunit, a primera hora, amb membres de l’Associació d’Empresaris de les comarques de l’Ebre i representants de la Cambra de Comerç i de la PIMEC. Posteriorment, ha visitat la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre on s’ha reunit amb el responsable de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso. A continuació el conseller s’ha desplaçat fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tortosa on s’ha reunit amb l’intendent cap de la Regió Policial Terres de l’Ebre, Vicenç Lleonart, i altres comandaments del cos.

Finalment, Sàmper ha visitat les dependències de la Regió d'Emergències Terres de l'Ebre i el Parc de Bombers de Tortosa on s’ha reunit amb l’estructura de comandament de la regió, encapçalats per l’inspector cap, Ricard Expósito, amb qui ha fet un repàs de les prioritats, estratègies i sinergies dels operatius de bombers de la zona, així com de les singularitats del territori davant de les emergències. També ha compartit el compromís del departament en poder implantar els objectius del Pla 2025 a les Terres de l’Ebre basats en la millora dels tres eixos bàsics: infraestructures, vehicles i personal. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia