Institut Català de les Dones

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Manresa presumptament víctima de la violència masclista

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Manresa presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   14 abril 2021 20:58

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Manresa presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc avui a Manresa presumptament a mans de l’exparella, qui ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. 

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que “la lluita contra la violència masclista és una prioritat per a tot el Govern” i ha afirmat que “s’està avançant en les mesures del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022 pel que fa a coordinació, prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”.   

La consellera ha posat de relleu que “quan hi ha un fet com aquest d’expressió màxima de la violència masclista hem de recordar que l’única manera que no es produeixi és avançar en igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits socials. No hi ha dreceres i, a més, ho hem de fer tota la societat conjuntament, individual i col·lectivament”.

Budó també ha expressat que “hem de tenir la capacitat com a país de poder garantir la vida, els drets i les llibertats de la mitat de la població. No farem ni un pas enrere, no el podem fer i no el volem fer. No defallirem per seguir avançant cada dia en l’erradicació de la violència masclista”.

Les dones que travessin una situació de violència poden adreçar-se  per a qualsevol atenció o informació al telèfon al 900 900 120  que atén de manera confidencial i permanent tots els dies de l’any i les 24 hores.

També tenen a la seva disposició els 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones i les 5 oficines de l’Institut Català de les Dones, que ofereixen informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. 

Nota als mitjans: les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació son la guia per al tractament mediàtic d’aquest fenomen estructural.