Empresa i Treball

Visita HC Tremosa a ICG

Conseller Tremosa: "La Generalitat ha abocat tota la seva tresoreria a ajudar els sectors i col·lectius més afectats per la Covid-19"

query_builder   15 abril 2021 13:55

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "La Generalitat ha abocat tota la seva tresoreria a ajudar els sectors i col·lectius més afectats per la Covid-19"

Visita HC Tremosa a ICG
·     El conseller d’Empresa i Coneixement ha recordat que la Generalitat ha destinat més de 1.500 milions d’euros en ajuts directes per pal·liar els efectes de la pandèmia, mentre que el govern espanyol segueix “a la cua d’Europa en ajuts directes” i ha posat en marxa el pla d’11.000 milions “per pressions europees”

·     Tremosa ha visitat avui les empreses lleidatanes CashDro, del grup ICG, i TMI

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha dit que la Generalitat “ha destinat 1.500 milions d’euros en ajuts directes” als sectors i col·lectius més afectats per la Covid-19. “Hem abocat tota la nostra tresoreria a ajudar els autònoms, la restauració i els comerços, principalment”. “Si tinguéssim més recursos els hauríem posat sobre la taula, però no recaptem grans impostos, no podem emetre deute, no tenim accés als fons europeus ni al Banc Central Europeu com sí que té el govern espanyol”, ha manifestat.

En aquest sentit, el conseller ha lamentat que encara no se sap quan arribaran els ajuts directes que ha anunciat el govern espanyol. “Un informe del Banc Central Europeu revela que l’estat espanyol és a la cua d’Europa en ajuts directes”, ha denunciat Tremosa, i “ha hagut de ser per pressions europees que Pedro Sánchez hagi anunciat 11.000 milions d’euros en ajuts directes”.

En una visita a empreses de la demarcació de Lleida, Tremosa ha recordat que la política del Departament d’Empresa i Coneixement ha estat “acompanyar els tancaments obligatoris decretats per l’autoritat sanitària amb ajuts”, i ha destacat que s’han posat en marxa mecanismes informàtics i de simplificació administrativa que han permès pagar-los en 30 dies. El conseller ha manifestat la seva esperança que “les vacunes aviat ens proporcionin la immunitat necessària per recuperar la normalitat en sectors com la restauració”.

El conseller s’ha desplaçat avui a Torrefarrera i a Lleida per visitar les empreses CashDro, del grup de solucions tecnològiques globals per als sectors de l’hostaleria i el comerç ICG, i TMI, especialitzada en l’automatització de processos industrials. Tremosa ha detallat que aquestes visites permeten al Govern “conèixer la realitat del teixit empresarial de Catalunya” i, en l’actualitat, “l’afectació que hi té la pandèmia”. “Aquest contacte ens permet detectar els problemes del sector productiu per posar-hi remei, perquè la nostra obligació és ser útils, i també admirar els casos d’èxit que hi ha en la nostra economia”, ha conclòs.  

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

2  

Imatges

El conseller Tremosa, en la seva visita a l'empresa CashDro, de Torrefarrera

El conseller Tremosa, en la seva visita a l'empresa CashDro, de Torrefarrera 14518

El conseller Tremosa, durant la seva visita a l'empresa TMI, a Lleida

El conseller Tremosa, durant la seva visita a l'empresa TMI, a Lleida 15064