Economia i Hisenda

Fotografia de la visita del vicepresident a la seu de l'empresa Giró

Vicepresident Aragonès: "La reindustrialització serà un dels eixos de la reconstrucció econòmica de Catalunya"

query_builder   15 abril 2021 19:40

event_note Nota de premsa

Vicepresident Aragonès: "La reindustrialització serà un dels eixos de la reconstrucció econòmica de Catalunya"

  • El vicepresident Aragonès visita l’empresa Giró, fabricant de material i maquinària per a l’envasat de productes frescos
Fotografia de la visita del vicepresident a la seu de l'empresa Giró
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assegurat que el foment de la reindustrialització serà “un dels eixos de la reconstrucció econòmica de Catalunya”, durant una reunió amb els màxims representants d’Amec, l’entitat que agrupa les principals indústries exportadores del país. La trobada ha tingut lloc en el decurs d’una visita a les instal·lacions de la companyia Giró, referent en l’envasat de productes frescos incorporant innovadores solucions d’emmallat, que garanteixen la qualitat dels productes i són respectuoses amb l’entorn natural.

El vicepresident Aragonès, que ha abordat les prioritats de la política industrial amb els membres de l’associació Amec, ha assenyalat que la política de reindustrialització s’ha de centrar en l’impuls de companyies energèticament més eficients, més innovadores i aprofundint en la voluntat exportadora i d’internacionalització del teixit industrial català.

Les empreses d’Amec generen més del 50% de les seves vendes a l’exterior i conjuntament sumen un volum de negoci en exportacions de més de 6.600 milions d’euros anuals (amb dades de 2019). Entre elles, el fabricant de malla teixida, films impresos i maquinària de pesat i envasat Giró, amb seu a Badalona, que obté el 69% de les vendes a l’exterior, amb exportacions a més de 40 països dels cinc continents.