Acció Exterior i Unió Europea

La secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé s'han reunit al Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Sant Jordi 2021

El Departament d'Acció Exterior i DIPLOCAT presenten les activitats internacionals de Sant Jordi

Conseller Solé: "Sant Jordi és una oportunitat molt valuosa per projectar Catalunya al món i internacionalitzar-nos a través de la cultura"

query_builder   16 abril 2021 13:24

event_note Nota de premsa

Sant Jordi 2021

El Departament d'Acció Exterior i DIPLOCAT presenten les activitats internacionals de Sant Jordi

Conseller Solé: "Sant Jordi és una oportunitat molt valuosa per projectar Catalunya al món i internacionalitzar-nos a través de la cultura"

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, han presentat aquest migdia la vessant internacional de Sant Jordi des de la casa dels Canonges. Aquest Sant Jordi 2021 englobarà iniciatives arreu del món, fruit de la col·laboració entre el Govern -a través de les delegacions i les oficines de la Generalitat a l’exterior com l’Institut Ramon Llull, Turisme de Catalunya i Acció-, DIPLOCAT i les comunitats catalanes a l’exterior.

La secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé s'han reunit aquest matí.
La secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé s'han reunit aquest matí.

A la presentació, el conseller Solé ha destacat la importància d’aquesta col·laboració entre institucions i ha posat en valor la feina de DIPLOCAT en la internacionalització del Sant Jordi amb la iniciativa Books and Roses, que aglutina totes les activitats internacionals al voltant de la diada. El conseller també ha posat de relleu que Sant Jordi coincideix amb la celebració del Dia de la Catalunya Exterior i ha aprofitat per reconèixer la tasca que fan els casals i comunitats catalanes, que “any rere any organitzen un grandíssim nombre d’activitats que ens permeten explicar Catalunya arreu del món”.

Solé ha destacat que Sant Jordi “és una oportunitat molt valuosa per projectar Catalunya al món, per internacionalitzar-nos a través de la cultura, les tradicions i explicant el llarg recorregut del sector literari del nostre país”.

Pel que fa a les activitats organitzades per les Delegacions del Govern a l’exterior, el conseller ha fet èmfasi en com s’ha adaptat el Sant Jordi al context de pandèmia, amb un gran nombre d’actes telemàtics. El conseller ha destacat que el format en línia “permet arribar a un públic molt més ampli i fer actes conjunts entre delegacions”.

Entre les nombroses propostes d’aquest any, el conseller ha presentat com a plat fort l’acte conjunt de nou delegacions amb Maria Barbal, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que conversarà per videoconferència amb nou traductors de la seva obra. “Aquesta activitat i el fet que una escriptora com Barbal sigui traduïda a tantes llengües demostra la capacitat d’internacionalització de la cultura i la literatura catalana”, ha subratllat Solé.

El conseller també ha destacat els acords amb llibreries als quals s’ha arribat des de França, Itàlia, Mèxic, Alemanya i els Balcans. “Més de 150 d’establiments disposaran de materials de Sant Jordi i promocionaran la literatura catalana”, ha recalcat.

Solé també ha celebrat que per primera vegada des del departament d’Exteriors s’organitzarà Sant Jordi al continent africà, de la mà de la Delegació del Govern a Tunísia, que proposa viure la festa coincidint amb la celebració del Ramadà, amb un cicle de diàlegs que reunirà escriptors de les dues ribes de la Mediterrània.

Per la seva banda, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, ha explicat com el consorci sempre ha apostat per internacionalitzar la festa de Sant Jordi, “no tant amb ànim d’exportar-la com de donar-la a conèixer, ja que considerem que és una gran carta de presentació de Catalunya”. “Ens agradaria que aquest intercanvi de llibres i roses fos conegut al món”, ha afegit.

També ha fet referència a l’època prepandèmia, en què “cada any convidàvem periodistes i llibreters a Catalunya, i el 2014 vam posar en marxa el projecte Books and Roses”. Foraster ha explicat que enguany es farà un debat virtual previ a la diada, amb la presència d’aquests periodistes i escriptors estrangers que havien viscut el dia de Sant Jordi en anys anteriors.

Una altra iniciativa que ha comentat la secretària general de DIPLOCAT és la d’escriptors i escriptores catalans que enviaran una de les seves obres traduïda a una personalitat internacional, com és el cas de Maria Barbal (Premi Honor Lletres Catalanes 2021) que farà arribar País íntim en alemany a la cancellera Angela Merkel.

Abans de la presentació de les activitats, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé,  la secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, i la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, s’han reunit al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia