Educació

Visita a Balsareny

El conseller d'Educació visita dos centres que el proper curs es convertiran en instituts escola a Balsareny i Santa Perpètua de Mogoda

query_builder   16 abril 2021 14:11

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita dos centres que el proper curs es convertiran en instituts escola a Balsareny i Santa Perpètua de Mogoda

  • Concretament, l'Escola Guillem de Balsareny, al Bages, i l’Escola Santiga de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental
Visita a Balsareny

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí dues escoles del Bages i el Vallès Occidental que el proper curs 2021-2022 es convertiran en instituts escola. Concretament, l’Escola Guillem de Balsareny i l’Escola Santiga de Santa Perpètua de Mogoda.

En primer lloc, el conseller ha arribat a l’Ajuntament de Balsareny, on l’ha rebut l’alcaldessa Noèlia Ramirez, amb qui ha mantingut una reunió. En acabar, la comitiva s’ha desplaçat a l’Escola Guillem i s’ha reunit al pati amb l’equip directiu del centre. Bargalló ha explicat que el proper curs l’Escola Guillem es convertirà en un institut escola d’una línia per donar sortida al creixement de la secundària al municipi: “És un projecte que neix amb èxit, perquè a sisè de primària hi ha 26 alumnes i el curs que ve a primer d’ESO hi haurà 26 alumnes. Per tant, és una demostració pel poble que aquest era un projecte necessari, eficient i esperat, i amb l’Ajuntament hem estat parlant d’adequació dels espais i amb l’equip directiu del projecte educatiu. Neix un projecte engrescador i il·lusionant”.

El centre té actualment una matrícula de 176 alumnes d’educació infantil i primària, i el proper curs oferirà un nou grup de 1r d’ESO. L’escola, com ha explicat el conseller, “té un pati immensament gran, pensat a l’antiga, que s’hauria de treballar. Ara, amb la conversió a institut escola s’accelera, i l’Ajuntament té un projecte que els proper dies presentarà a l’equip directiu del centre que ens sembla perfecte i excel·lentment treballat i avançat”.

Visita a Santa Perpètua de Mogoda

Posteriorment, el titular d’Educació s’ha traslladat a Santa Perpètua de Mogoda i ha visitat l’Escola Santiga, conjuntament amb l’alcaldessa Isabel Garcia. Al pati del centre, el conseller i l’alcaldessa s’han reunit amb l’equip directiu. L’Escola Santiga també es convertirà el proper 2021-2022 en un institut escola per creixement de la secundària. El curs actual té una matrícula de 241 alumnes entre P3 i 6è de primària, de cara al proper curs oferirà també el primer curs de l’ESO.

De cara al curs 2022-2023, l’Escola Santiga es fusionarà amb l’Escola Els Aigüerols, situada molt a prop. Atès que els dos centres només ofereixen un línia d’infantil cadascun, s’ha acordat amb l’Ajuntament la fusió dels centres i la conversió en un institut escola de 2 línies. Josep Bargalló ha destacat que “per la ciutat, es una opció molt positiva que consolida el mapa escolar i permet treballar el futur d’una manera molt clara, amb corresponsabilitat entre el Govern i l’Ajuntament. Per les dues escoles, d’entrada, hi ha una part de dol, perquè cadascuna perd el seu projecte singular, però hi ha una part d’il·lusió, perquè poden construir un projecte nou”.

Amb la fusió dels dos centres al curs 2022-2023, caldrà dur a terme obres d’ampliació i millora “per tenir tot l’alumnat d’ESO amb totes les condicions que demana l’ESO, els laboratoris, els espais específics... Tenim l’avantatge que és una escola de 2L que ara té una línia, que tenim el pressupost aprovat i que disposem del temps per fer les millores, ja que no calen pel proper curs. L’avantprojecte està treballat conjuntament i s’està treballant en el projecte per part dels arquitectes”, tal i com ha exposat el conseller. 

 

16 d’abril de 2021

2  

Imatges

Visita a Balsareny

Visita a Balsareny 328

Visita a Santa Perpètua de Mogoda

Visita a Santa Perpètua de Mogoda 246

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia