Direcció General de Comunicació

bosc

El Govern destina 6 milions d'euros per a ajuts a empreses i autònoms del sector forestal

query_builder   20 abril 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern destina 6 milions d'euros per a ajuts a empreses i autònoms del sector forestal

  • L’objectiu és facilitar la modernització de la maquinària i la producció forestal i fer més rendible, segura i sostenible l’activitat de les empreses fusteres

 

El Govern ha aprovat l’expedient plurianual de Convocatòria d’ajuts a la gestió forestal sostenible d’inversions per a la transformació i comercialització dels recursos forestals (PDR 2014-2020), finançada amb l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea, per un import total de 6.000.000,00 d’euros

 

Es tracta d’una línia dirigida a empreses i autònoms que tinguin l’activitat forestal com a principal. Finança tant l’adquisició de maquinària forestal (tractors, autocarregadors, processadores i complements com desbrossadores, cables, pinces...) com de tota aquella maquinària necessària per a l’activitat (camions de transport, bàscules...). D’altra banda, també se subvencionen inversions d’obra civil i maquinària en les empreses fins a l’entrada dels productes forestals a les línies de transformació.

 

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és facilitar la modernització de la maquinària i producció forestal, tant de fusta com de productes no fusters. Persegueix obtenir una millora en la rendibilitat, ergonomia i seguretat en el treball i una millora mediambiental per reduir emissions i consums, i, per tant, contribuir a la professionalització del sector.

 

La convocatòria que ha aprovat avui el Govern s’emmarca en els acords de l’Agenda Forestal 2020-2025, dins de la mesura de modernització del sector, per permetre un impuls a les empreses forestals que operen al país. Els darrers anys, la convocatòria anual tenia una dotació d’1 milió d’euros, que va ser augmentada fins als 1,5 milions l’any 2019. Aquest Acord de Govern permetrà convocar ajuts per 6 milions d’euros.

 

Aquesta injecció econòmica representa un revulsiu per fer front als reptes de la gestió forestal, basats en la gestió sostenible dels boscos per adaptar-los als efectes del canvi climàtic, especialment l’augment del risc d’incendi i la pèrdua de biodiversitat. També per col·laborar en la transició cap a una economia neutre en emissions a través de l’ús de productes renovables i el reequilibri territorial a través de la creació de llocs de treball en les zones rurals. 

 

Aquests ajuts se sumen als aprovats pel Govern fa quinze dies per atendre la convocatòria 2021 d’ajuts a la gestió forestal sostenible per un import total de 6.225.815,79 euros. Concretament, aquests ajuts permeten a les entitats locals propietàries de boscos de Catalunya realitzar feines de planificació i de gestió forestal sostenible en les més de 300.000 hectàrees de bosc de propietat pública del nostre país.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia