Incasòl

El director d'INCASÒL i el president del CSCAE a l'acte de signatura del conveni.

L'INCASÒL i el CSCAE signen un conveni per participar a EUROPAN 16

query_builder   20 abril 2021 15:15

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL i el CSCAE signen un conveni per participar a EUROPAN 16

  • L’INCASÒL presenta la Colònia Sedó d’Esparraguera (Baix Llobregat) a EUROPAN16–Ciutats vives
El director d'INCASÒL i el president del CSCAE a l'acte de signatura del conveni.
El director d'INCASÒL i el president del CSCAE a l'acte de signatura del conveni.
El director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Albert Civit, i el president del  Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), Lluís Comerón, han signat avui un conveni per establir el marc de col·laboració en l’organització del concurs europeu d'idees urbanes i arquitectòniques EUROPAN 16 destinat a joves arquitectes. L’INCASÒL participarà en la convocatòria com a membre del Comitè Nacional de EUROPAN-16 presentant a concurs l’emplaçament de la Colònia Sedó, d’Esparreguera.

EUROPAN és un concurs europeu de caràcter bianual que té per objectiu aprofundir en el coneixement i la investigació en el camp de l'hàbitat i de l'urbanisme, a través de l'intercanvi entre arquitectes menors de 40 anys dels països europeus que s’han sumat a la iniciativa. A partir d’un tema concret, les ciutats proposen emplaçaments urbans on desenvolupar-lo i els seleccionats s'ofereixen als joves arquitectes que desitgin participar en el concurs.

Exemple de Colònia Industrial

L'INCASÒL es va afegir a aquesta iniciativa europea en l'anterior edició EUROPAN15-Ciutats productives (2019-2020) amb el projecte de Can Molins a Sant Climent de Llobregat. En aquesta ocasió, presentem la Colònia Sedó, amb l’objectiu de provocar una reflexió estratègica d’aquest conjunt residencial i industrial des d’una perspectiva de codecisió i participació.

La Colònia Sedó està situada entre  Esparraguera y Olesa de Montserrat, en un meandre del riu Llobregat. Els seus orígens es remunten a l’any 1846, quan Miquel Puig va comprar el molí de Can Broquetas amb la intenció de convertir-lo en un assentament industrial. El màxim esplendor de la colònia va ser l’any 1940, amb més de 2.500 treballadors i 229 habitatges. La seva activitat va finalitzar el 1980, quan es va tancar l’activitat de producció tèxtil i l’abandó progressiu dels habitatge.

L’any 2003 el govern català, mitjançant l’INCASÒL, va adquirir la part residencial de la Colònia, on actualment hi viuen prop de 40 famílies. La part industrial té diversos propietaris i està funcionant amb petites i mitjanes empreses.

2  

Imatges

Imatge de l'acte de signatura

Imatge de l'acte de signatura 233

Imatge Colònia Sedó d'Esparraguera

Imatge Colònia Sedó d'Esparraguera 502

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 326

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia